Panică pe planetă
A fost descoperită o variantă africană a virusului SARS-CoV-2 extrem de contagioasă. Vaccinurile ar putea oferi o protecţie limitată

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud, a pus pe jar oamenii de ştiinţă şi organizaţiile medicale de pe întreg globul deoarece prezintă un potenţial de propagare foarte rapid. Deja, Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că a descoperit un caz al noii variante

0

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de ridicat“ de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au detectat anterior varianta Beta. Oamenii de ştiinţă, în frunte cu OMS, se tem că varianta de Covid-19 descoperită în Africa de Sud ar putea fi extrem de contagioasă din cauza unui număr neobişnuit de mare de mutaţii. Vestea şi mai proastă este că vaccinurile existente oferă, probabil, doar un grad limitat de protecţie împotriva noii variante, susțin mai mulți medici citați de agenția de presă dpa.

Varianta a ajuns deja pe alt continent

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat vineri că a fost detectat un caz al noii variante de Covid-19 descoperite în Africa de Sud. „Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi“, a precizat ministerul israelian, care a mai spus că alte două persoane revenite din străinătate au fost plasate în carantină. În urma acestui anunţ, premierul israelian Naftali Bennett a convocat o reuniune cu responsabili ai sănătăţii publice şi ai guvernului său, pentru o analiză a situaţiei sanitare din Israel.
Guvernul israelian a anunţat că a plasat pe „lista roşie“ sanitară Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini, după anunţul descoperirii noii variante, detectate iniţial în Africa de Sud.

Facebook Comments