Craiova: Firma Iridex, amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu

Firma Iridex, controversatul operator care asigură colectarea şi transportarea deşeurilor din judeţul Dolj, a fost amendată de către Garda de Mediu după ce s-a constatat că societatea nu respecta autorizația de mediu.

0

Mai exact, în urma unui control la punctul de lucru din Malu Mare, comisarii de la Mediu au descoperit că Iridex desfășura aici activități de sortare/balotare a deșeurilor reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal), pentru care este necesară revizuirea Autorizației de Mediu emise de APM Dolj. Amenda aplicată în cat caz a fost de 100.000 de lei. „În urma inspecției efectuate la punctul de lucru din Malul Mare al operatorului economic care desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor pe raza județului Dolj, o echipă de comisari din cadrul GNM CJ Dolj a aplicat o amendă de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu. Agentul economic desfăşura activităţi de sortare/balotare deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal), pentru care este necesară revizuirea Autorizației de Mediu emise de APM Dolj”, informează Garda de Mediu Dolj.

Din nefericire, acesta este doar un ultim episod dintr-o telenovelă care pare să nu se mai termine şi care are în prim plan masterplanul de deşeuri al judeţului Dolj, un proiect mamut care, deşi ar fi trebuit să rezolve problemele în acest domeniu, pare că le-a încurcat şi mai tare. Mai multe amănunte puteţi afla aici şi aici.   

Facebook Comments