PSD nu renunţă la majorarea veniturilor cu 11%. „Este o majorare care apără veniturile românilor!“

Social-democraţii Marius Budăi şi Lia Olguţa Vasilescu, ambii foşti miniştri ai Muncii, au declarat joi, după întâlnirea cu reprezentanţii PNL, că au căzut de acord cu liberalii că veniturile românilor trebuiesc majorate. Există însă opinii diferite cu privire la procentul ca care ar trebui crescute pensiile şi salariile. Totuşi, reprezentanţii PSD spun că nu vor renunţa la procentele propuse, considerând că majorarea este o necesitate, nu o îmbogăţire a salariaţilor şi pensionarilor.

0

„Am avut o dicuţie extrem de constructivă. Am căzut de acord pe multe puncte de vedere. Am ajuns de acord şi pe principiul că trebuie să majorăm veniturile oamenilor, atât alocaţiile, cât şi salariile, salariul minim şi pensiile. Urmează acum o întâlnire între specialiştii din finanţe şi noi pentru a vedea şi impactul bugetar, iar apoi politicul va anunţa decizia finală şi vedem care vor fi procentele sunt cele pe care le-am propus. Oricum, noi nu renunţăm la ele. (…) Noi am propus o majorare cu 11%, am justificat de ce 11%, am făcut acel calcul cu inflaţia şi tot ce s-a întâmplat cu creşterea de preţuri“, a declarat Marius Budăi. Deputatul a mai spus că PSD nu va renunţa majorările propuse deoarece „nu sunt majorări pe care le doreşte PSD doar de dragul de a majora. Este o majorare care apără veniturile românilor. Abia apoi ne vom gândi la soluţii pentru creşterea puterii de cumpărare“.

Şi Olguţa Vasilescu s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte faptul că se va ajunge la un acord cu liberalii pe marginea creşterilor cerute de PSD. „Vom reuşi să ne compatibilizăm şi vom ajunge la o soluţie de mijloc. Dar noi nu vom renunţa la procentele avansate de noi“, a precizat vicepreşedintele PSD.

Facebook Comments