Craiova va primi 4,1 milioane de lei pentru subvenționarea energiei termice. De 10 ori mai puțin decât Timișoara, Iași ori Dr.Tr.Severin

Municipiul Craiova urmează să primească din partea Guvernului suma de 4.143.000 de lei, bani ce trebuie folosiți pentru a acoperi o parte din facturile la încălzire prin sistemul centralizat în această iarnă. Interesant este faptul că suma ce a fost alocată Craiovei este de peste 10 ori mai mică decât banii pe care-i vor primii municipii precum Timișoara, Iași ori chiar Dr.Tr.Severin.

0

Guvernul a aprobat în ședința de joi seara alocarea a peste 310,4 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru 31 de unități administrativ-teritoriale, în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării. Banii vor fi utilizați pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Datele guvernului arată că suma necesară pentru a depăși iarna, respectiv intervalul octombrie 2021 – aprilie 2022, este de 1,8 miliarde de lei.
În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu le-a transmis primarilor că statul va subvenționa o parte din gigacalorie în această iarnă. El a atras atenția că bani pot fi utilizați pentru a susține o parte din subvenția la gigacalorie, nu pentru amenzi ori plăți restante.

Iată lista cu cele 31 de municipii și sumele pe care urmează să le primească:

Facebook Comments