Vâlcea: Domeniul Schiabil Transalpina se deschide în curand, cu noi atracții

Domeniul Schiabil Transalpina, de la Obârșia -Lotrului, județul Vâlcea, se deschide în acest sezon în decembrie, spun administratorii. Noutățile sunt instalația de transport pe cablu, care nu a mai fost pornită din 2014, pârtia de la telescaun de peste un kilometru lungime precum și un apres-ski modern, în locul clui aflat în litigiu. Investițiile făcute în această vară la Domeniul Schiabil sunt de aproape 500.000 de euro.

0

„Sezonul de schi se va deschide când condițiile în ceea ce privește stratul de zăpadă și temperaturile pentru producerea zăpezii artificiale vor fi propice. Nu o să mai întâmpinăm dificultățile din anii trecuți, când tot timpul era o necunoscută data de deschidere a sezonului. Dacă până acum Transalpina întotdeauna era ultima, sezonul acesta vrem să fim, dacă nu primii, printre primii, în funcție și de cum ne ajută vremea”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Adrian Iepure, reprezentant al administratorului Domeniului Schiabil Transalpina.

Potrivit lui Adrian Iepure, noutățile acestui sezon  constau în darea în funcțiune a pârtiei de la telescaun care are în jur de 1-1,1 kilometri și care anul trecut nu a funcționat, precum  și  instalația de transport pe cablu, care nu a mai fost pornită din 2014.

Apres-ski modern

Spre deosebire de anul trecut, când apres-ski-ul nu a fost deschis, în noul sezon va deveni funcțional unul nou, amplasat în zona intemediară.

„În ceea ce privește partea de servire, o să deschidem un nou apres-ski, deci nu cel existent, pentru că acela este în litigiu, iar pe terasa mare, în zona parcării inferioare, și anume terasa de deasupra garajului telegondolelor, o să fie montat un fast-food profesional, care să ajute turiștii în ceea ce privește servirea mesei. Apres-ski-ul va fi montat în zona intermediară, fast-foodul este total renovat”, a spus Adrian Iepure pentru pentru Ski&Outdoor Magazine,

El a mai adăugat că  că turiștii vor avea la dispoziție în acest sezon aproape șapte  kilometri de pârtie funcțională.

Facebook Comments