CA-ul RAADPFL s-a umplut de guvernanţă corporativă: singurul apolitic a picat la analiza evaluatorului independent
Parada foştilor, pe statul de plată al RAADPFL

Consiliul Local Municipal Craiova, întrunit vineri în şedinţă de îndată a avut pe ordinea de zi aprobarea listei membrilor în Consiliul de Administraţie al Regiei locale de fond locativ. Mai precis, un reprezentant al autorităţii locale, dintre funcţionarii Primăriei Craiova, plus „1-5 persoane cu experienţă în administrarea sau managementul unor regii autonome sau societăţi, inclusiv societăţi din sectorul privat”.

0

În cazul RAADPFL, s-a decis pentru un reprezentant al primăriei plus alte 5 persoane, toţi cei şase reprezentanţi în CA fiind testaţi de un evaluator independent, în speţă Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia, care urma să evalueze dosarele candidaţilor, să realizeze interviurile şi să înainteze municipalităţii lista scurtă de propuneri. „Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova sub nr.187573/20.10.2021, Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia înaintează raportul final al procedurii privind selecţia membrilor Consiliului de Administraţie al RAADPFL Craiova, fiind însoţit şi de lista scurtă pentru propunerile pentru membrii Consiliului de Administraţie în următoarea componenţă: Cilibiu Mihai, Muşat Petrică, Radu Marian Răzvan, Resceanu Cătălin, Ruiu Constantin Alin, Zorilă Dan (jurist în cadrul Primăriei Craiova – n.r.)”, se arată în documentaţia înaintată Consiliului Local. Trebuie spus că lista scurtă de şase propuneri a fost realizată de evaluator dintr-o listă „lungă” de şapte candidaţi. Prin urmare, cei cinci membri în CA care nu deţin calitatea de funcţionar public au fost aleşi dintr-o listă de şase propuneri. Toţi cei cinci aleşi, în baza ordonanţei privind guvernanţa corporativă, s-au declarat, fără excepţie, potrivit punctajului realizat de evaluator „membru de partid, fără a deţine funcţii în cadrul lui”.

Trei foşti cu greutate printre candidaţi

Mihai Cibiliu

De bună seamă, nu au precizat şi partidul în căruia activează, dar printre ei îi recunoaştem pe doi dintre foştii actori cu ceva greutate ai scenei poltice judeţene: Mihai Cilibiu, fost preşedinte al PPDD Dolj, fost consilier local municipal şi fost director al OCPI Dolj, va fi coleg de consiliu de administraţie cu Cătălin Resceanu, fost liberal, fost director al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL şi fost preşedinte al organizaţiei municipale a ProRomânia, ambii gravitând în ultima perioadă spre PSD. Trebuie spus că printre candidaţi s-a aflat la un moment dat şi un apolitic. Unul care vine să completeze garnitura „foştilor”. Este vorba despre Constantin Florea, fostul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pensionar de mai bine de un an de zile. Acesta a ratat însă şansa de a intra în CA, fiind notat cu cel mai slab punctaj dintre candidaţi.

Cătălin Resceanu

Printre cei care au trecut de evaluare şi au primit girul Consiliului Local pentru indemnizaţia lunară de aproximativ 4.000 de lei, se mai află un fost director de vânzări la Aldis şi un director în funcţie de la SC Salubritate Craiova SRL.

Facebook Comments