Ionuţ Stroe: „Dacă aş fi premier, aş propune o agendă pe termen scurt“

0

Deputatul Ionuţ Stroe, unul dintre liderii filialei doljene a Partidului Naţional Liberal, a subliniat, într-o intervenţie la postul Digi24, că în prezent, după flexibilizarea mandatului de negociere votată de organele de conducere a partidului, în calcul sunt luate toate opţiunile pentru asigurarea unei guvernări stabile. „Se poate crea o majoritate parlamentară, având în centrul PNL, în egală măsură atât cu PSD, cât şi cu USR, în momentul de faţă. Din punctul meu de vedere, mult mai impotantă este agenda imediată. Dacă aş fi în postura să fac un guvern în momentul de faţă, aş stabili nişte repere, nişte borne de parcurs, cu limite foarte bine definite în timp la care să evaluăm adoptarea anumitor măsuri şi rezultate. Aş propune o agendă pe termen scurt care să rezolve în primul rând criza sanitară, criza socială pe care o traversăm, dificultăţile generate de această explozie a preţurilor la nivel mondial”, a subliniat Ionuţ Stroe, menţionând totodată că, până acum, partidul se afla într-un impas politic.

Deputatul a adăugat faptul că, la începutul săptămânii, liberalii au decis redeschiderea unui nou capitol în ceea ce priveşte negocierile cu privire la formarea unei majorităţi: „Partidul Naţional Liberal redeschide dialogul cu cei care sunt în măsură a sprijini un cabinet în momentul critic prin care trece societatea românească şi a pune capăt unei crize care durează, din păcate, de două luni de zile. În momentul de faţă am resetat totul, aseară (luni n.red.) Partidul Naţional Liberal a luat decizia redeschiderii unui nou capitol. Domnul Ciucă şi-a depus mandatul şi noi sperăm de data aceasta ca noi să reuşim să asigurăm stabilitate, consistenţă şi continuitate la nivel guvernamental. Împreună cu viitorii noştri parteneri, care vor fi ei“.
În încheierea intervenţiei sale, Ionuţ Stroe a subliniat că, în ceea ce priveşte viitoarele negocieri, PNL discută doar de un mandat în jurul unui premier PNL.

Facebook Comments