Te plimbi cu trotineta electrică în parc? Riști să fii amendat!

Dacă vrei să te plimbi cu trotineta electrică prin Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova sau chiar și prin Parcul Tineretului trebuie să fii foarte atent la cum „conduci“ și, mai ales, pe unde. Altfel, te poți alege oricând cu o amendă de la Poliția Locală. Mai ales acum când polițiștii locali din Bănie au în dotare cinci vehicule electrice, strict pentru patrularea prin parcurile din municipiu.

0

Informația vine chiar de la primarul Olguța Vasilescu, ca răspuns la o interpelare făcută de un consilier municipal în ședința Consiliului Local. Edilul Craiovei a fost întrebat dacă ar trebui făcut un regulament de circulație a trotinetelor electrice, pentru că „tot mai mulți cetățeni se plâng de faptul că atunci când se duc prin parc riscă să fie accidentați de cei care circulă cu aceste trotinete, mai ales că unii se deplasează cu viteză foarte mare“. „Ori stabilim o viteză maximă pentru trotinetele electrice în parcuri, ori interzicem închirierea lor“, a spus Cezar Drăgoescu, consilier local USR-PLUS.

Răspunsul primarului a fost clar. „Vreau să vă spun că cei din parc care închiriază trotinete electrice au fost notificați de acum câteva luni că trotinetele nu mai pot să funcționeze cu o viteză mai mare de 25 km/h, dar nu la ei este problema, ci la cei care vin cu aceste trotinete de acasă. Acum am achiziționat acele automobile electrice pentru Poliția Locală, astfel încă polițiștii să poată se patruleze pe aleile parcului și atunci când constată că sunt cetățeni care merg cu viteză sau care nu folosesc traseele special delimitate să-i amendeze“, a afirmat Olguța Vasilescu.

Facebook Comments