Cât costă polițele RCA pentru autobuzele Craiovei. RAT pregătește banii pentru asigurările din 2022

RAT Craiova SRL, societatea deținută de primărie care administrează transportul public în comun din municipiu, pregătește banii pentru plata asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) pentru toate vehiculele din parcul auto.

0

Polițele RCA sunt pentru anul 2022, iar RAT caută să încheie un acord cadru pentru astfel de servicii, conform necesităților societății. Potrivit datelor din anunțul de participare la licitație, Regia de Transport a Craiovei ar avea nevoie de minim 184 de polițe RCA și de maxim 196. Pentru asta este dispusă să plătească între 670.600 de lei (suma minimă) și 709.950 de lei, pentru cantitatea maximă de polițe de asigurare.

Ce asigură RAT SRL? Absolut toate autobuzele și tramvaiele din dotare, plus autoutilitarele și autoturismele societății. Pornind de la autobuzele cele mai vechi, care circulă și în prezent pe traseele de transport public din Craiova, până la ultimele achiziții, în speță cele 16 autobuze electrice Solaris Urbino 18. Autobuzele vechi MAN și BMC, cele 29 de autobuze Solaris Urbino 12, cele 38 de autobuze Diesel Euro 6 marca BMC, cumpărate în urmă cu aproape doi ani, și chiar și 16 tramvaie (cu toate că pe traseu sunt doar 12), toate sunt pe lista RAT pentru încheierea poliței obligatorii de răspundere civilă auto. Conform caietului de sarcini, societatea vrea să efectueze plata asigurărilor RCA în 12 rate lunare egale, cu plata în ziua de 30 a fiecărei luni. Cu mențiunea că, pe parcursul anului RAT mai poate solicita încheierea de polițe RCA similare celor contractate dacă sunt puse în circulație vechicule noi sau din cele imobilizate la momentul semnării contractului. Ofertele firmelor de asigurări interesate sunt așteptate până la data de 10 noiembrie.

Facebook Comments