Liberalii nu se înţeleg nici între ei. Se duc lupte grele pentru portofoliile din Guvernul Ciucă

S-au încins spiritele în interiorul PNL. surse politice spun că se duc lupte grele pentru portofoliile de la Justiție, Fonduri Europene și Transporturi, motiv pentru care conducerea partidului a amânat ședința Biroului Executiv, în cadrul căreia ar trebui aprobată lista miniștrilor pe care premierul desemnat Nicolae Ciucă o va depune în Parlament, a fost amânată.

0

Liberalii au decis, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că vor mearge în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru un guvern minoritar PNL și UDMR, programul de guvernare și lista cu miniștri urmând să fie depuse în cursul zilei de sâmbătă. Însă, potrivit unor surse citate de către Hotnews.ro, liberalii nu reuşesc să se înţeleagă asupra numelor care ar urma să preia anumite ministere. Este vorba despre Ministerul Justiției, acolo unde, deşi iniţial a fost vehiculat numele lui Cătălin Predoiu, ar urma să apară Alina Gorghiu. În schimb, Predoiu ar urma să preia portofoliul de la Apărare. Neînţelegeri sunt şi în ceea ce priveşte Transporturil şi Agricultura.

Iată cum arată, în acest moment, lista cu miniștrii propuşi pentru a face parte din viitorul Cabinet Ciucă. Evident, ea se poate schimba însă în urma discuţiilor care vor avea loc în cadrul Biroului Executiv.

Dan Vîlceanu – Finanțe
Alina Ghorghiu – Justiție
Lucian Bode- Interne
Nelu Tătaru – Sănătate
Bogdan Aurescu- Externe
Marcel Boloș – Transporturi
Raluca Turcan – Muncă
Cătălin Predoiu – Apărare
Virgil Popescu – Energie
Sorin Cîmpeanu – Educație
Bogdan Gheorghiu – Cultură
Mircea Fechet – Agricultură
Robert Sighiartău – Digitalizare
Florin Roman – Economie
Kelemen Hunor – vicepremier
Hegedus Csilla – Fonduri Europene
Barna Tanczos – Mediu
Attila Cseke – Dezvoltare regională
Eduard Novak – Tineret

Facebook Comments