Marcel Ciolacu: Soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri că soluţia unui guvern minoritar este „o greşeală foarte mare“ şi a spus că el le va cere parlamentarilor social-democraţi să nu voteze pentru Guvernul Ciucă.

0

„România în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-Al Doilea Război Mondial. Dacă nu înţelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face şi care sunt aşteptările românilor de la noi, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm şi cele 10 măsuri şi programul de guvernare pe o perioadă scurtă. Am avut deschiderea să venim şi cu un guvern de tehnocraţi ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate. Nu ştiu ce au hotărât liberalii şi nici nu mă interesează în mod deosebit. În schimb, PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva.
Când ai de-a face cu patru crize: economică, sanitară, socială şi politică nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament. (…) Guvernul minoritar este o ruptură între Guvern şi Parlament“, a spus liderul PSD, care a adăugat că, în acest moment, nu a fost luată o decizie finală în forurile de conducere ale partidului cu privire la votul de învestitură, dar că le va cere colegilor săi să nu voteze pentru un guvern minoritar.

Marcel Ciolacu a mai spus că soluţia ar fi organizarea de alegeri anticipate în primăvară, afirmând că întoarcerea la popor „nu este nicio ruşine şi nicio catastrofă“. Liderul PSD spune că, în acest moment, sunt şanse foarte mari să ajungem la alegerile anticipate, deşi nu a exclus posibilitatea ca PNL să ajungă la o înţelegere cu USR şi astfel Guvernul Ciucă să fie învestit.

Facebook Comments