Preoţii din Arhiepiscopia Râmnicului, participanţi la o campanie de donare de sânge

Luni, 25 octombrie, începând cu ora 8.00, preoţi şi credincioşi din Arhiepiscopia Râmnicului s-au implicat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în campania DONEAZĂ SÂNGE ŞI BUCURĂ O VIAŢĂ!, organizată de Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului în colaborare cu Centrul de Transfuzii Vâlcea”, potrivit unui anunţ al Arhiepiscopiei Râmnicului.

0

„Preoţi şi credincioşi din Arhiepiscopia Râmnicului, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care nu suferă de boli cronice, au fost  îndemnaţi să vină alături de noi, în intervalul orar 08:00-12:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină – Vâlcea pentru a ajuta semenii bolnavi, aflaţi în nevoie, pentru care puţin sânge înseamnă salvarea vieţii. Nădăjduim ca implicarea noastră să aducă  mai multe persoane care să doneze”, a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier Social.

„Campania de donare de sânge se alătură Campaniei  Donează sânge, salvează o viaţă! a Patriarhiei Române, care a debutat în anul 2013. Prin campaniile de donare de sânge, Patriarhia Română este instituţia cu cea mai mare contribuţie adusă la creşterea numărului donatorilor de sânge.
Din anul 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional.
Transfuziile de sânge şi produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieţi în fiecare an. Aceste operaţiuni medicale pot ajuta pacienţii care suferă de afecţiuni ce pun viaţa în pericol şi susţin procedurile medicale şi chirurgicale complexe”, mai  precizează documentul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Facebook Comments