Olguța și CEO au dat-o la pace. Garanție de 10 milioane de lei pentru căldura craiovenilor

Negocierile dintre Primăria Craiova și Complexul Energetic Oltenia (CEO) au luat sfârșit. După ce s-a plâns public de garanția pe care CEO o solicita pentru a furniza în continuare căldură Craiovei, primarul Olguța Vasilescu a găsit soluția pentru a cădea la pace cu Complexul Energetic. Mărește capitalul social al Termo Urban SRL cu 10.000.010 lei, iar Complexul nu închide robinetul cu căldură.

0

Totul se va oficializa în ședința de joi a Consiliului Local, când se va aproba (cel puțin așa ar trebui) mandatarea reprezentantului municipiului Craiova să voteze, în Adunarea Generală a Asociaţilor Termo Urban Craiova SRL, majorarea capitalului social al societății cu suma de 10.000.010 lei. „Prin adresa înregistrată la Consiliul Local al Municipiului Craiova cu nr. 263/07.10.2021, Termo Urban Craiova SRL solicită mandatarea reprezentantului Municipiului Craiova să voteze în Adunarea Generală a Asociaţiilor Termo Urban Craiova SRL majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 10.000.010 lei. Conform notei de fundamentare, ataşată la respectiva adresă, se prezintă faptul că la solicitarea Complexului Energetic Oltenia de constituire a unei garanţii de 13.371.00 lei, prin negociere, de comun acord, s-a ajuns la suma minimă de 10.00.000 lei. Majorarea capitalului social este necesară în vederea constituirii unei garanţi de bună plată solicitate de către Complexul Energetic Oltenia SA şi convenită prin minuta încheiată la data de 30.09.2021 de către acesta cu Termo Urban Craiova SRL şi Primăria Municipiului Craiova“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

La începutul lunii septembrie, Olguța Vasilescu anunța că este posibil ca municipiul Craiova să rămână în frig, din cauza unei garanții cerute de CEO. „Ni se pune pistolul la tâmplă că dacă mâine nu venim să constituim un fond de garanţie de 3 milioane de euro pentru perioada iernii, este posibil să nu mai fie încălzit oraşul Craiova. De ce să punem această garanţie, pe care nu o foloseşte nimeni? De ce să o blocăm într-un cont de care nu se poate atinge nici CEO și nici primăria. Sper din toată inima să înţeleagă că Termo Urban SRL nu are nicio datorie către CEO, este pe zero. Şi atunci de ce să mă pună să mai constitui o garanţie de 3 milioane de euro? Nu ştiu ce se încearcă. Nu avem aceşti bani“, afirma edilul Craiovei.

Olguța Vasilescu s-a plâns și pe Facebook de situația în care o pune Complexul Energetic, care „solicită o garanție de 3 milioane de lei, deși firma Termo Urban, care distribuie agentul termic craiovenilor, nu are nicio datorie la CEO“. E adevărat că Termo Urban, firmă nou înființată și intrată pe piață în aprilie 2021, nu are datorii la CEO, dar defuncta Termo SRL adunase o datorie colosală de peste 450 de milioane lei. Într-un final, Olguța și CEO au dat-o la pace, iar cei 13,7 milioane de lei au devenit 10 milioane de lei, capital social al Termo Urban. Așa că CEO va furniza în continuare căldură craiovenilor, cel puțin în această iarnă.

Facebook Comments