„Zilele Culturii Albaneze” – ediţia a III-a, la Constanţa şi Bucureşti

0

Asociaţia Liga Albanezilor din România va organiza, după un an de întrerupere, o nouă ediţie a manifestărilor grupate sub titlul „Zilele Culturii Albaneze”. Această a treia ediţie se va desfăşura la Bucureşti şi Constanţa, în perioada 26-30 octombrie 2021, şi va presupune, ca de obicei, un program variat de evenimente şi întâlniri, cu stricta respectare a regulilor şi măsurilor de protecţie impuse de perioada pe care o traversăm.
Manifestările vor debuta marţi, 26 octombrie, cu începere de la ora 19.00, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, acolo unde va avea loc un recital extraordinar de lieduri. Vor putea fi ascultate, în premieră, liedurile premiate la Concursul Internaţional de compoziţie „George Ştephănescu”, organizat de ALAR, în parteneriat cu Asociaţia Arefu şi Editura Muzicală Grafoart, precum şi compoziţii ale lui George Ştephănescu.
Miercuri, 27 octombrie, cu începere de la ora 14.00Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa va găzdui un recital de muzică clasică şi poezie albaneză, în traducere românească.
Joi, 28 octombrie, de la ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” din Constanţa, va fi prezentată publicului dobrogean lucrarea Istoria literaturii albaneze: de la origini până în prezent, de Dr. Luan Topciu. Prezentarea va fi urmată de o dezbatere la care vor lua parte scriitori şi critici literari de renume.
Vineri, 29 octombrie, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa va avea loc, de la ora 14.00, vernisajul unei expoziţii de fotografie, aparţinând unor tineri artişti constănţeni: Anastasia Lungu (membră a unei familii cu origini albaneze) şi Ştefan Simion.
Cea de-a treia ediţie a Zilelor Culturii Albaneze se va încheia sâmbătă, 30 octombrie 2021, cu o serie de întâlniri şi vizite pe care delegaţia ALAR le va efectua în Dobrogea, în localităţile de importanţă istorică pentru comunitatea albaneză din România.

Facebook Comments