Un nou bilanţ negru: 17.000 de noi cazuri de infectări şi 400 de decese

Rata mică de vaccinare, lipsa restricţiilor dure impuse de autorităţi şi nerespectarea măsurilor simple, cum ar fi puratrea măştii şi păstrarea distanţării, fac ca situaţia în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus să rămână una gravă.

0

Astfel, conform unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.150 de cazuri noi de Covid-19 și 423 de decese (dintre care 9 anterioare). Asta după ce, cu doar o zi înainte, România înregistrase cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei: 18.863 de noi îmbolnăviri și 561 de decese.

Reamintim că, președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza Covid-19 din România. „Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.
(…) Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a spus președintele Iohannis.

Facebook Comments