Arhiepiscopia Râmnicului confirmă: Becali a primit acordul pentru a construi o mănăstire în care femeile nu vor avea acces

0

Precizări privitoare la înființarea unei mănăstiri în apropierea Stațiunii Băile Olănești

În urma apariției în Publicația săptămânală Indiscret în Oltenia, din data de 13.10.2021, a articolului „Becali, aroganță supremă: face mănăstire în Vâlcea și interzice accesul femeilor”, Arhiepiscopia Râmnicului face următoarele precizări:

Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române stabilește, prin Articolul 75, Alin. (1), procedura prin care se organizează mănăstirile. Astfel, potrivit acestuia, mănăstirile se înființează de către Sinodul Mitropolitan, la propunerea Chiriarhului Eparhiei.

Domnul George Becali a ctitorit în ultimii ani mai multe biserici și mănăstiri în țară și în străinătate. Întrucât mănăstirile din ținuturile vâlcene au întărit viața spirituală și cultura română, fiind reali factori misionari, iar candela rugăciunii nu a încetat să lumineze aici, domnul George Becali a solicitat Arhiepiscopiei Râmnicului acordul pentru construirea unei mănăstiri în județul Vâlcea, în apropierea Stațiunii Băile Olănești, manifestând intenția de a ține direct de Mănăstirea Frăsinei.

În acest sens, Arhiepiscopia Râmnicului și-a dat acordul și va face demersurile pentru înființarea acesteia. În prezent, s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentației PUZ și pentru obținerea avizelor necesare.

De asemenea, Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române stabilește, prin Articolul 74, Alin. (4), că „mănăstirea depinde direct de Chiriarhul locului, care este conducătorul ei canonic”, iar prin Articolul 75, Alin. (3), se stipulează că „în mănăstirea dată în folosință prin sfințire, niciunul dintre ctitori, donatori și binefăcători nu are vreun drept de proprietate, folosință sau amestec în conducerea, administrarea și viața spirituală a acestora”.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Materialul, aici:

Facebook Comments