Spitalul Militar din Craiova redevine spital suport Covid

Spitalul Clinic de Urgență Militar "Dr. Ștefan Odobleja" redevine, de vineri - 15 octombrie, unitate suport pentru tratarea bolnavilor confirmați cu Covid-19.

0

Spitalul a mai avut acest rol la debutul pandemiei de coronavirus, când Doljul s-a confruntat cu un număr mare de persoane infectate cu COVID-19. Situația actuală pare și mai gravă, având în vedere că, zilnic, sunt raportate peste 400 de îmbolnăviri în judeţ, iar secțiile de terapie intensivă sunt pline. Decizia a fost luată joi, la nivelul Instituției Prefectului, după o întâlnire pe care prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, a avut-o cu șeful Direcției medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general-maior medic conf. univ. dr. Dragoș Popescu, cu comandantul Spitalului de Urgență Militar Craiova, colonel dr. Iulian Meșină, și cu Iuliana Manea, directorul Direcției de Sănătate Publică Dolj.

De asemenea, s-a stabilit ca tot de vineri, 15 octombrie, la dispoziția acestei unități medicale să fie puse 10 paturi pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de Covid-19 și două paturi pentru pacienții care ar necesita terapie intensivă. 

Facebook Comments