Capitala, la un pas de carantină

Institutul Naţional de Sănătate Publică a solicitat carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţul Ilfov pentru 14 zile din cauza numărului crescut de infectări cu virusul SARS-COV-2. Propunerea a fost trimisă Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Bucureşti.

0

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, fiind cea mai mare incidenţă de la începutul pandemiei. Practic, rata de infectare s-a dublat în ultimele două săptămâni, în condiţiile în care, la 1 octombrie, incidenţa în Capitală era de 7,68.

În momentul de faţă, în Capitală au fost impunse deja mai multe restricţii, cum ar fi obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, carantină de noapte între orele 20:00 şi 5:00 pentru persoanele nevaccinat, restaurante şi cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi trecuţi prin boală, săli de sport deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală, în vreme ce magazinele se închid la ora 22:00.

Facebook Comments