Staţiunea Călimăneşti, în zona roşie, masca devine obligatorie în spaţiul public

„În contextul riscului creşterii ratei de incidenţă la nivelul oraşului Călimăneşti la peste 6 cazuri la mia de locuitori, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară, luni, 11 octombrie 2021, în vederea analizării Hotărârii de Guvern nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 64 şi nr. 65. La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai agenţilor economici din localitate”, informează Primăria Călimăneşti.

0

La începutul acestei săptămâni, oraşul Călimăneşti a înregistrat o rată cumulată de incidenţă de 7,54%. „Preşedintele CLSU Călimăneşti, domnul primar dr. Florinel Constantinescu, a prezentat actele normative amintite mai sus şi a precizat că evoluţia pandemiei de COVID-19 şi creşterea rapidă a ratei de incidenţă în localitate indică necesitatea menţinerii unui răspuns amplificat la situaţia de urgenţă determinată de răspândirea noului coronavirus.
Conform Hotărârii de Guvern nr.1090/2021, începând cu data de 10 octombrie 2021, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 64 şi nr. 65, luate în baza H.G. nr. 1090/2021 şi a altor acte normative în vigoare, prevăd că în toate localităţile judeţului unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se vor lua următoarele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:
– Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice, atât în interior, cât şi la exterior;
– Păstrarea distanţării sociale în spaţiile aglomerate;
– Nu este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu excepţia celor care se deplasează în interes profesional, pentru urgenţe medicale, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalităţi de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie; aceste situaţii trebuie însă justificate fie prin adeverinţă de la angajator, fie printr-o declaraţie pe propria răspundere.
– programul de funcţionare al magazinelor este între orele 05.00 şi 22.00, iar activitatea cu publicul în restaurante, baruri, cafenele, la interior şi la terase este permisă între orele 05.00-24.00.
Interdicţia de circulaţie nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2) şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin certificatul de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
În urma discuţiilor din cadrul şedinţei s-a desprins următoarea concluzie: trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanţa socială şi să ne vaccinăm, aceasta din urmă fiind singura soluţie pentru limitarea răspândirii pandemiei”, precizează comunicatul UAT Călimăneşti.

La centrul de vaccinare din Călimăneşti se face imunizarea cu a treia doză

 La Centrul de vaccinare din Călimăneşti a început imunizarea anti-COVID cu a treia doză, a mai anunţat primăria. „La Centrul de vaccinare din Călimăneşti a început imunizarea anti-COVID cu serul Pfizer şi pentru cea de-a treia doză, în paralel cu inocularea primei şi celei de-a doua doze. Programul centrului este în fiecare zi, de la ora 8.00 la ora 20.00, inclusiv sâmbăta şi duminica.
Programările se pot face pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, prin telefon direct la centrul din Călimăneşti (0769/494341 sau 0785/052498). De asemenea, în funcţie de numărul de doze disponibil se realizează vaccinarea şi pe baza prezentării cu buletinul la Centrul Călimăneşti”, au declarat reprezentanţii Primăriei Călimăneşti.

Facebook Comments