Surse: PNL nu-l susţine pe Dacian Cioloş

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Politic Naţional care a avut loc marţi seara, să nu îl susțină pe Dacian Cioloș pentru formarea Guvernului, anunţă HotNews.ro, care citează surse din partid.

0

Potrivit surselor citate, președintele PNL, Florin Cîțu, le-a spus liberalilor că Dacian Cioloș nu este susținut de către președintele Klaus Iohannis, iar PNL exclude o colaborare cu acesta pentru refacerea Coaliției. Președintele PNL urmează să se întâlnească miercuri cu Dacian Cioloș, premierul desemnat, chiar la sediul PNL, întâlnire la care vor participa și Kelemen Hunor, liderul UDMR, și Varujan Pambuccian – liderul minorităților naţionale.

Decizia liberalilor de a nu susţine un guvern condus de Dacian Cioloş era, de altfel, previzibilă. Asta după ce Florin Cîţu, premierul demis, le-a transmis celor de la USR-PLUS să meragă să negocieze cu PSD şi AUR, „partenerii de la moţiune“. În plus, confirmă şi scenariile vehiculate în ultimele două zile conform cărora Dacian Cioloş a fost o „propunere de sacrificiu“ din partea preşedintelui Klaus Iohannis care îşi doreşte, de fapt, tot un guvern condus de un liberal.

Facebook Comments