Şeful PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean s-a vaccinat

Intensitatea valului patru Covid-19 îi impinge pe liderii social-democrați spre vaccin. Constantin Rădulescu, președinte al PSD Vâlcea și al Consiliului Județean Vâlcea a anunțat luni pe pagina sa oficială că s-a imunizat la Centrul zonal de vaccinare sin Mihăești, comuna în care locuiește.

0

Rădulescu a postat şi câteva fotografii cu comentariul „…şi gata!”. Postarea a fost masiv distribuită de către activul PSD, care, astfel, transmite electoratului mesajul că vaccinul este în acest moment soluţia optimă de salvare. De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţul Vâlcea au fost vaccinate 101.252 de persoane. În cursul zilei de luni, 11 octombrie, au primit vaccin 1.045 de persoane: 537 cu doza nr.1, 53 de persoane cu doza nr.2 şi 455 de persoane cu doza 3.

Localități în care masca devine obligatorie și în spațiul public

DSP Vâlcea a anunţat la începutul acestei săptămâni că 15 localităţi se află în zona roşie: Măldăreşti, Horezu, Stroeşti, Vaideeni, Râmnicu Vâlcea, Făureşti, Şirineasa, Budeşti, Călimăneşti, Stoeneşti, Dăeşti, Băile Govora, Slătioara, Mihăeşti şi Bălceşti. În aceste localităţi se instituie următoarele măsuri:
– Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice, atât în interior cât şi la exterior;
– Păstrarea distanţării sociale în spaţiile aglomerate;
– Nu este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu excepţia celor care se deplasează în interes profesional, pentru urgenţe medicale, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalităţi de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie; aceste situaţii trebuie însă justificate fie prin adeverinţă de la angajator, fie printr-o declaraţie pe propria răspundere.
– Programul de funcţionare al magazinelor este între orele 05.00 şi 22.00, iar activitatea cu publicul în restaurante, baruri, cafenele, la interior şi la terase este permisă între orele 05.00 şi 24.00.

NOTĂ: Interdicţia de circulaţie nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin certificatul de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Facebook Comments