Condiţiile PSD pentru a merge la consultările de la Cotroceni: Guvern de specialişti şi anticipate în primăvara lui 2022

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că social-democraţii vor merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu propunerea unui Guvern de specialişti, cu mandat limitat până în primăvara anului viitor, când ar urma să fie organizate alegeri anticipate. El a exclus susţinerea unui Guvern minoritar, punând astfel capăt zvonurilor că PSD ar accepta să susţină o construcţie şubredă PNL-UDMR.

0

„Dacă întâlnirea este una formală, ca şi data trecută, eu o să le recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu are rost să mergem la o mascaradă în care să ni se spună cât de gravă e situaţia. PSD a mâncat această pâine. Am venit şi ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban. Am văzut ce a urmat şi în ce dezastru am ajuns”, a declarat, la Antena3, Marcel Ciolacu.
În schimb, dacă aceste consultări sunt serioase, liderul PSD a precizat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni cu propunerea unui Guvern de specialişti, dar şi cu listă de 10 condiţii pentru Guvern. „Suntem în pragul unei pandemii. Facem o înţelegere politică, creionând o majoritate parlamentară care îşi doreşte să meargă la anticipate. Preşedintele ia act de această majoritate, punem un guvern de specialişti până cel târziu în luna martie. Dacă vom găsi să creăm această majoritate, vom veni şi cu un calendar flexibil”, a mai spus Ciolacu.

Cele 10 condiţii ale PSD sunt:
1. Plafonarea preţurilor la energie
2. Compensarera facturilor plătite de consumatorii casnici şi IMM-uri la nivelul din decembrie 2020
3. Subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorul din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020
4. Aplicarea Legii Consumatorului Vulnerabil
5. Creşterea alocaţiilor pentru copii, în conformitate cu Legea 14/2020
6. Creşterea salariului minim
7. Creşterea pensiilor, conform Legii 127/2019
8. Gestionarea pandemiei. Vaccinare plus testare. 1.500 de paturi ATI în 30 de zile. Creşterea stocurilor de urgenţă, atragerea de personal medical
9. Transparenţă în aplicarea PNRR

10. Alocarea fondurilor la nivel local.

Facebook Comments