Mihai Craiu, medic pediatru: „Spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus“

Valul patru al pandemiei de coronavirus face ravagii în România însă, spre deosebire de variantele precedente al virusului, tulpina Delta se răspândește cu o mai mare ușurință și este mai agresivă în cazul copiilor, care până acum nu erau atinși de boală sau făceau forme ușoare sau asimptomatice. Iar situaţia este deja îngrijorătoare.

0

O spune medicul Mihai Craiu care, într-o emisiune la Digi24, a declarat că spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus. „Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.red.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem“, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu (foto), care a adăugat că aceeași situație se întâlnește la toate celelalte spitale de copii din Capitală, iar perspectivele sunt și mai sumbre.
„Nu sunt foarte grav bolnavi, pentru că noi nu avem voie să ținem cazurile de terapie intensivă, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Cel mai mic pacient este un nou-născut. (…) Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a avertizeazat doctorul. El a mai spus că cea mai bună metodă de a-i proteja pe copiii care nu pot fi vaccinați este ca adulții din jurul lor să se vaccineze.

Facebook Comments