Salubritatea se pregăteşte de iarnă și închiriază utilaje cu 2,8 milioane de lei

Salubritate Craiova SRL, firma deţinută de primărie care se ocupă acum doar de curăţenia oraşului (de la 1 iulie a rămas fără activitatea de colectare a gunoiului menajer), se pregăteşte de iarnă. Pentru că sezonul rece bate la uşă, iar firma are în atribuţii şi activitatea de deszăpezire a Craiovei, Salubritatea vrea să închirieze aproape 50 de utilaje cu care să facă faţă ninsorii. Dacă vom avea aşa ceva. Utilajele trebuie să vină şi cu şofer „la pachet“.

0

Salubritate SRL a lansat, marţi, procedura de achiziţie a serviciilor de închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, care să presteze activităţi specifice de deszăpezire pe arterele rutiere din municipiul Craiova în iarna 2021-2022. Achiziţia a fost împărţită în 12 loturi, la fiecare criteriul de atribuire fiind acelaşi: cel mai bun raport calitate – preţ. Preţul va conta însă în procent de 90%, diferenţa fiind făcută de perioada de prezentare a utilajelor în punctele de lucru indicate de Salubritate: minim 30 de minute şi maxim 120 de minute de la solicitare. Valoarea totală estimată a închirierii este cuprinsă între 1.841.400 de lei şi 2.858.100 de lei (fără TVA). O firmă nu poate să depună însă oferte decât pentru un singur lot. Ofertele sunt aşteptate până la data de 20 octombrie.

Ce utilaje închiriază Salubritatea

Ce utilaje închiriază Salubritate Craiova SRL? În primul rând tractoare de minim 60 CP echipate cu plug (semigreder) / lamă / remorcă pentru împins zăpada şi remorcă pentru transport, care să acţioneze 300 de ore fiecare. Salubritatea vrea minim trei astfel de tractoare şi maxim cinci. Apoi, tractoare cu echipament pentru împrăştiat material antiderapant şi remorcă pentru transport: minim două şi maxim patru. Trecând la următorul lot, Salubritatea a solicitat unu sau două autogredere de minim 80 CP pentru împins (degajat) zăpada, tot cu un număr de 300 de ore de acţionare/vehicul.

În lotul patru intră autovehicule echipate cu lamă şi sistem de împrăştiat material antiderapant cu capacitate de 2-3,5 mc (minim şase – maxim opt), iar în lotul cinci autovehicule echipate cu lamă şi sistem de împrăştiat material antiderapant cu capacitate de 4-6 mc (minim trei – maxim cinci astfel de vehicule). Salubritatea vrea şi trei sau patru autovehicule cu lamă şi sistem de împrăştiat material antiderapant, dar cu capacitate mai mare: 7-9 mc. Tot pentru deszăpezire sunt căutate şi încărcătoare cu cupă, cu capacitatea între 0,3 mc şi 1,1 mc (minim patru şi maxim şase bucăţi), încărcătoare cu cupă cu capacitatea între 1,2 mc şi 1,25 mc (două sau trei bucăţi) şi încărcătoare cu cupă cu capacitatea între 1,3 mc şi 1,5 mc (două – patru bucăţi), toate pentru activitatea de deszăpezire (încărcare material antiderapant, degajare zăpadă).

În fine, firma Primăriei Craiova mai vrea să închirieze pentru deszăpezire încărcătoare cu cupă cu o capacitate mai mare de 3 mc – trei sau patru bucăţi, unul sau două tractoare cu lamă, cu putere mai mare de 150 CP, şi două – patru autobasculante cu capacitatea de 7-20 tone, pentru a transporta zăpada şi materialele antiderapante (sare, nisip).

Facebook Comments