Vâlcea: Alexandru Nazare îl desfiinţează pe Cîţu după postarea cu Superman

Marţi, la Râmnicu Vâlcea, Alexandru Nazare, fost ministru al finanţelor, destituit de Florin Cîţu, şi susţinător al lui Ludovic Orban, a criticat postarea cu Superman a premierului şi a sugerat că acesta este un pericol atât pentru România, cât şi pentru pentru viitorul PNL. Orban şi-a prezentat moţiunea „PNL –forţa dreptei” în Comitetul Judeţean al PNL Vâlcea, organizaţie pe care spune că se bazează în competiţia cu premierul, născut în Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.

0

Alexandru Nazare a început prin a prezenta contextul politico-economic dificil în care Cîţu se joacă de-a Superman „Această competiţie nu este doar despre PNL. Poziţia pe care o ocupă partidul astăzi este o poziţie strategică. Competiţia din partid deschide discuţia despre ţară, despre direcţia în care vrem să ne îndreptăm. Ne aşteaptă nişte ani foarte dificili, ne aşteaptă nişte examene grele până în 2024, patru rânduri de alegeri în 2024 şi, în acelaşi timp, 2024 este anul în care ne-am angajat ca ţară să reducem deficitul la sub 3%; o întreprindere extrem de grea pe care am început-o în acest an. Nu e un secret pentru nimeni că românii sunt nemulţumiţi, că situaţia economică e una dificilă, facturile cresc, există îngrijorări legate de stabilitatea cursului de schimb, de evoluţia inflaţiei, de modul în care evoluează investiţiile publice. Toate acestea creează tensiuni sociale la care noi, membrii PNL, trebuie să răspundem coerent, pentru că dacă nu, vom deconta în alegeri”, a subliniat Nazare.

„Nu pare o glumă. Pentru că, dacă nu e o glumă, e cam grav!”

„În toată această atmosferă, după cum aţi văzut… aţi văzut, nu, filmuleţul cu Superman? L-a văzut toată lumea? Am înţeles… da, şi ei l-am văzut, l-au văzut şi prieteni şi colegi de-ai mei. Şi întrebarea a fost: mă, Alexandre, dar de ce premierul să pozeze în Superman? O fi vreun atac cibernetic? I- a capturat cineva contul de instagram şi a postat? Sau e o glumă? O fi de pe internet? E o glumă? Nu pare o glumă. Pentru că, dacă nu e o glumă, e cam grav! Iar noi, membrii PNL, trebuie să explicăm ce-o fi fost în mintea premierului de postat aşa ceva? Pentru că lumea pe stradă o să ne întrebe: mă, ne e greu, tot cresc preţurile. Nu e aşa uşor, nici aşa fantastic, nici nu merg toate aşa de bine precum ni se spune. Şi noi trebuie să le explicăm. Şi atunci stau şi mă gândesc de ce a avut nevoie premierul să facă giumbuşlucuri din astea cu Super…”

„Florine, în loc să ne uneşti, ai reuşit să ne dezbini”

Alexandru Nazare

 „Să ştiţi că Superman e un caracter pozitiv, e puternic, transmite forţă. El vine… aţi văzut, s-a dat jos din avion… pac, a coborât din avion şi după aia zice: veniţi cu mine!! Unde, Florine, unde să venim cu tine? Că după opt luni suntem în ditamai scandalul politic, în criză guvernamentală, şi tu ne promiţi opt ani la guvernare. Păi cum să rămânem, măi Florine, opt ani la guvernare dacă tu după opt luni ai reuşit ce-ai reuşit? Păi cum ne îndeplinim noi angajamentele dacă după opt luni am ajuns aici? Bun, pot să înţeleg logica: trebuie să transmită forţă pentru că trebuie să arate că este lider. Haideţi să fim sinceri! Pe un lider politic îl simţi, îl simţi că e sigur, că ştie. Nu trebuie să faci filmuleţe ca să arăţi ceva. Şi mai e o problemă care mi-a venit în minte astăzi cu Superman, că mă preocupă. Prietenii mă întreabă: dar ce totuşi a postat: o fi având vreun dezechilibru? Zic: mă, nu cred. Dar oamenii zic: păi, uită-te ce se întâmplă, ce postează”, a continuat Nazare.

„Un partid care primeşte decizii în plic e un partid mort”

 Nazare l-a acuzat pe Cîţu că a sărit etape în evoluţia sa liberală, că are o guvernare slabă şi că execută comenzi venite în plic: „Dar Superman e un caracter solitar. El rezolvă totul singur. Noi avem nevoie de un preşedinte care să facă echipă, care să lucreze cu noi toţi, indiferent dacă îi place de unul sau de altul. Să ne ducă pe toţi împreună. Şi ăsta e un lucru complicat. (…) ca să fii preşedinte de partid îţi trebuie ceva mai mult. În primul rând, trebuie să ştii partidul. Trebuie să fi activat, să fi condus o organizaţie, o campanie, să dai mâna cu oamenii, să vezi ce sacrificii trebuie să facă un membru simplu ca să acceadă într-un partid, să vezi ce sacrificii trebuie să facă un membru simplu ca să obţină o funcţie, să vezi cât de greu e să câştigi o campanile, să vezi ce greu e să te baţi cu PSD-ul, dar practic, nu în teorie, Şi după ce ai parcurs aceste etape lumea te poate recunoaşte ca lider. Şi, băi, să ai o guvernare în care totul merge extraordinar de bine. Adică, a reuşit omul la guvernare, acum îl punem şi la partid. Dar a reuşit la guvernare? (…)
Alegerile de pe 25 septembrie nu se leagă de viitorul personal al lui Ludovic Orban, ci e vorba de viitorul şi viaţa PNL. Un partid care primeşte decizii în plic, care nu mai ia decizii şi care forţează organismele interne să adopte o linie de sus e un partid mort. ”, a conchis Alexandru Nazare.

Facebook Comments