Vâlcea: Alexandru Nazare îl desființează pe Cîțu după postarea cu Superman

Marți, la Râmnicu Vâlcea, Alexandru Nazare, fost ministru al finanțelor, destituit de Florin Cîțu, și susținător al lui Ludovic Orban, a criticat postarea cu Superman a premierului și a sugerat că acesta este un pericol atât pentru România cât și pentru pentru viitorul PNL. Orban și-a prezentat moțiunea „PNL –forța dreptei” în Comitetul Județean Director al PNL Vâlcea, organizație pe care spune că se bazează în competiția cu premierul, născut în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

0

Alexandru Nazare  a început prin a  prezenta contextul politico-economic dificil în care Cîțu se joacă de-a Superman ”Această competiție nu este doar despre PNL. Poziția pe  care o ocupă partidul astăzi este o poziție strategică. Competiția   din partid deschide discuția despre țară, despre direcția în care  vrem să ne îndreptăm. Ne așteaptă niște ani foarte dificili, ne  așteaptă niște examene grele până în 2024, patru rânduri de legeri în 2024,  și în același timp, 2024 este anul în care ne-am angajat ca țară să reducem deficitul  la sub 3%;  o intreprindere extrem de grea pe care am început-o în acest an.  Nu e un secret pentru nimeni că românii sunt nemulţumiţi, că situația economică  e una dificilă, facturile cresc, există  îngrijorări legate de stabilitatea cursului de schimb,  de evoluția inflației, de modul  în care evolueză investiţiile publice. Toate acestea creează tensiuni sociale  la care noi, membrii PNL, trebuie să răspundem coerent, pentru că dacă nu, vom deconta  în alegeri.”, a subiniat Nazare.

„Nu pare o glumă. Pentru că dacă nu e o glumă e cam grav!”

”În toată acestă atmosferă, după cum ați văzut… ați văzut, nu, filmulețul cu Superman?  L-a văzut toată lumea? Am înțeles… da, și ei l-am văzut, l-au văzut și prieteni și colegi de-ai mei. Și întrebarea a fost:  mă, Alexandre, dar de ce premierul  să pozeze în Superman? O fi  vreun  atac cibernetic? I- a capturat cineva contul de instagram și a postat? Sau e o glumă?  O fi de pe internet? E o glumă? Nu pare o glumă. Pentru că dacă nu e o glumă e cam grav! Iar noi, membrii PNL trebuie să explicăm ce-o fi fost în mintea premierului de postat așa ceva? Pentru că lumea pe stradă o să ne întrebe:  mă, ne  e greu, tot cresc prețurile. Nu e așa ușor, nici așa fantastic, nici nu merg toate așa de bine precum ni se spune. Și noi trebuie să le explicăm. Și atunci stau și mă gândesc de ce a avut nevoie premierul să facă giumbușlucuri  din astea cu Super…”

„Florine, în loc să ne unești, ai reușit să ne dezbini”

  „Să știți că  Superman e  un caracter pozitiv, e puternic, transmite forță. El vine… ați văzut, s-a dat jos din avion… pac, a coborât din avion și după aia zice:  veniți cu mine!!  Unde, Florine, unde să venim cu tine? Că după opt luni  suntem  în ditamai scandalul politic, în criză guvernamentală, și tu ne promiți opt ani la guveranare. Păi cum să rămânem, măi Florine, opt ani la guvernare  dacă tu după opt luni ai reuși ce-ai reușit? Păi  cum ne îndeplinim noi angajamentele dacă după opt luni am ajuns aici? Bun, pot să înțeleg logica: trebuie să transmită forță pentru  că trebuie să arate că este  lider.  Haideți să fim sinceri! Pe un lider politic il simți, îl simți că e sigur, că știe. Nu trebuie să faci  filmulețe ca să arăți ceva. Și mai e o problemă  care mi-a venit în minte astăzi  cu Superman,  că  mă preocupă.  Prietenii mă întreabă:  dar  ce totuși a postat: o fi avâd vreun dezechilibru? Zic: mă, nu cred:  Dar oamenii zic: păi uită-te ce se întâmplă, ce posteză. ”, a continuat Nazare.

„Un partid care primește decizii în plic e un partid mort”

 Nazare  l-a acuzat pe Cîțu că a sărit etape în evoluția sa liberală,  că are o guvernare slabă și că execută comenzi venite în plic:  ”Dar Superman e un caracter solitar. El rezovă totul singur.  Noi  avem nevoie de un președinte care să facă echipă, care să lucreze cu noi toți, indiferent  dacă îi place de unul sau de altul. Să ne ducă pe toți împreună. Și ăsta e un lucru complicat. (…) ca să fii președinte de partid îți trebuie ceva mai mult. În primul rând, trebuie să știi partidul. Trebuie  să fi activat,  să fi condus o organizație, o campanie, să dai mâna cu oamenii,  să vezi  ce sacrificii trebuie să facă un membru simpu ca să acceadă  într-un partid,  să vezi ce sacrificii trebuie să facă un membru  simpu ca să obțină o funcție, să vezi cât de greu e să câștigi o campanile, să vezi ce greu e să te bați cu  PSD-ul, dar practic, nu în teorie, Și  după ce ai  parcurs aceste etape lumea te poate  recunoaște ca ider. Și, băi,  să ai o  guvernare în care  totul merge extraordinar de bine. Adică,  a reușit omul la guvernare, acum il punem și la partid.  Dar a reușit la  guvernare? (…)

Alegerile de pe  25 septembrie  nu se leagă de viitorul personal al  lui Ludovic Orban, ci e vorba de viitorul și viața PNL. Un partid care primește decizii în plic, care nu mai ia  decizii și care  forțeză orgnismele interne să adopte o linie de sus e un partid mort. ”, a conchis Alexandru Nazare.

Facebook Comments