Lecţia de istorie antică în Parcul Izvoare din Căciulata

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, începând cu ora 10.00, în Parcul Izvoare din Căciulata, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu a desfăşurat o serie de activităţi cu rol educativ dedicate turiştilor prezenţi în staţiune, celor care tranzitează zona şi localnicilor.

0

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Oraşului Călimăneşti şi al trupei Veteres Milites şi este parte a proiectului „Educaţie, cultură şi patrimoniu în spirit european la Castrul Roman Arutela, al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii «Lucian Blaga» Sibiu”. „Proiectul are la bază o consistentă documentare cu privire la Arutela şi unitatea de arcaşi sirieni staţionată aici, la viaţa de zi cu zi şi echipamentul soldaţilor lumii romane, iar în cadrul lui sunt realizate, pe baza cercetării derulate, replici după echipamente, obiecte specifice lumii romane, ce vor ajuta la o mai bună înţelegere din partea publicului larg a rolului jucat de armata romană în integrarea diverselor grupuri etnice din Imperiu în ansamblul civilizaţiei romane, precum şi în promovarea multiculturalităţii, toleranţei, dar şi în susţinerea diversităţii culturale.
Au fost create ateliere educaţionale adaptate fiecărei categorii de vârstă, limbajul fiind atent optimizat nivelului de cunoaştere şi înţelegere pe care îl au participanţii. Persoanele implicate în proiect au desfăşurat activităţi practice cu participanţii, aceştia descoperind prin implicare directă esenţa mesajului transmis”, conform reprezentanţilor Primăriei Călimăneşti.

Facebook Comments