Creşte suprafaţa intravilană a Craiovei: 250 de hectare vin de la Şimnicu de Sus

Primăria Craiova a ajuns la un acord cu comuna vecină Şimnicu de Sus legat de limitele teritoriale. 250 de hectare de teren ar intra în intravilanul municipiului Craiova, iar aici „se va putea construi orice“, după cum a anunţat, miercuri, primarul Lia Olguţa Vasilescu. Din această înţelegere cu Şimnicu de Sus ar avea de câştigat şi cetăţenii care locuiesc în zona de hotar şi care s-au lovit de tot felul de probleme din cauza graniţelor dintre cele două localităţi.

0

„Începând de astăzi (miercuri – n.red.) s-a semnat procesul verbal de delimitare a unităţilor adminitrativ teritoriale Craiova şi Şimnicu de Sus. Am reuşit să deblocăm o situaţie care era foarte deranjantă pentru locuitorii care se aflau la limita dintre cele două localităţi, în sensul că puteau să aibă casa pe Craiova şi terenul din curte pe Şimnicu de Sus. De câte ori aceştia încercau să-şi introducă utilităţile, în special gazele, aveau probleme, adică nu puteau să semneze contractele“, a explicat Olguţa Vasilescu. „Practic, începând de acum, Craiova îşi măreşte suprafaţa cu 250 de hectare de teren, care sunt în intravilanul Craiovei. Pe aceste tarlale noi vom putea construi orice, de la blocuri, parc industrial, case pentru oameni. Sunt zone pentru care va trebui să eliberăm în perioada următoare certificate de urbanism, pentru a se putea extinde suprafaţa construibilă a municipiului Craiova“, a adăugat edilul Craiovei.

Olguţa Vasilescu

Olguţa Vasilescu a mai precizat că, în curând, o să se ajungă la un acord şi cu comuna Podari, tot pentru extinderea Craiovei. „Suntem în discuţii cu cei de la Podari să extindem suprafaţa municipiului Craiova şi, ceea ce este cel mai important, vom putea să casetăm tot canalul de pe strada Râului. Ştiţi că am casetat partea de pe domeniul public al municipiului Craiova, cealaltă parte se afla pe domeniul public al comunei Podari şi nu am putut face niciun fel de investiţie. Şi pentru locuitorii din zona Popoveni este o veste bună, pentru că şi ei se aflau în situaţia celor de la Şimnicu de Sus. Trebuia să plătească impozitele către ambele localităţi, ceea ce nu era un lucru normal“, a afirmat Olguţa Vasilescu. Edilul a mai adăugat că încearcă să ajungă la o înţelegere şi cu comuna Malu Mare. Primăria Craiova este parte într-un proces deschis de Instituţia Prefectului judeţului Dolj privind graniţele cu cele mai bogate vecine: Cârcea şi Malu Mare. În procesul cu Cârcea, următorul termen fixat de Tribunalul Dolj este 27 septembrie.

Facebook Comments