Chirăie directorii pesedişti aşa cum au chirăit şi cei penelişti!

0

Vânzoleală mare în ultimele săptămâni pe culoarele unităţilor de învăţământ doljene, licee, şcoli sau grădiniţe. Mandatele de directori ale unor cadre didactice sunt pe cale să expire după trecerea celor patru ani legali, iar noua conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj le evaluează prestaţiile şi se pregăteşte să schimbe o parte dintre ei. Vor fi numiţi noi directori interimari care vor ocupa posturile până la organizarea unor noi concursuri.
Printre cei mai disperaţi directori sunt tocmai aceia care şi-au făcut un titlu de glorie din a fi membri ai Partidului Social Democrat, militanţi intransigenţi pe străzile Craiovei sau pe uliţele comunelor doljene. Învăţaţi „în capul trebii“, managerii „roşii“ deja aduc în discuţie politizarea sistemului educaţional. Au uitat cum îşi umpluseră paginile personale de pe reţelele de socializare cu poze alături de Dăncilă sau Dragnea. Mulţi dintre aceşti manageri-politicieni nu-şi mai asumă acum „păcatele“ trecutului, crezând că, odată şterse dovezile de pe reţelele de socializare, lucru pe care l-au făcut de mai bine de o jumătate de an, adversarii politici, peneliştii, uită cine sunt şi, mai ales, cum au ajuns acolo. Tupeul lor atinge culmile ridicolului atunci când, pe diverse căi şi sprijiniţi de anumite persoane din eşalonul doi sau trei al liberalilor doljeni, solicită să fie păstrate în funcţie, promiţând în schimb că vor schimba carnetul roşu de partid cu cel galben. Aceste exemplare nu reprezintă o majoritate covârşitoare, însă sunt o minoritate urât mirositoare a sistemului educaţional doljean.
Politizarea educaţiei nu este apanajul exclusiv al pesedeului. Nu a fost inventat de social-democraţi, nici de liberali sau democrat liberali. Sistemul a fost preluat de la comunişti, „fasonat“ pe ici, pe colo, şi menţinut în viaţă de fiecare partid care s-a perindat la putere. Nimeni nu pare a-şi dori să depolitizeze sistemul, ci doar să înveţe să îl folosească din ce în ce mai eficient. În intereseul propriu, bineînţeles, nu în interesul unui popor plin de analfabeţi funcţionali şi doctori scoşi pe bandă rulantă prin Academia de Poliţie sau la universităţi cu renume din ţară. Şi ne mai mirăm de ce am ajuns la coada Europei…

Facebook Comments