Primăria Craiova intră iar în jocul licitaţiilor cu tiribombe şi tobogane
20 de milioane de lei pe an pentru locurile de joacă din Craiova

Municipalitatea reia tema primenirii locurilor de joacă din oraş, cu o nouă tentativă de acord-cadru pentru dotarea acestora cu leagăne, balansoare şi alte dispozitive destinate celor mici. Edilii pun la bătaie nu mai puţin de 80 de milioane de lei pentru derularea unui acord-cadru cu o durată de patru ani. Precedentul acord a fost reziliat şi şi-a dat duhul în instanţă.

0

Primăria Craiova a lansat o nouă procedură de achiziţie publică pentru dotarea spaţiilor frecventate de cei mai mici dintre craioveni. Este vorba despre înlocuirea echipamentelor deteriorate şi de montarea unora noi, operaţiune programată să dureze nu mai puţin de 48 de luni şi pentru care municipalitatea şi-a alocat un buget generos. Licitaţia a demarat în urmă cu câteva zile, pe 12 august, când anunţul municipalităţii a fost postat în sistemul electronic de achiziţii publice. Procedura ar putea fi finalizată în toamna acestui an, dacă nu se ivesc probleme pe parcurs, data pentru deschiderea ofertelor fiind fixată pe 20 septembrie. Valoarea acordului-cadru care se va derula pe parcursul a patru ani a fost estimată de edili între un minimum de 44.993.627 şi un maximum 82.303.848 de lei. „Pentru înlocuirea echipamentelor de joacă vechi, deteriorate cu echipamente corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi calitativ, dar şi completarea locurilor de joacă cu echipamente noi în zonele unde acestea sunt insuficiente, pentru a satisface necesităţile de agrement ale grupului ţintă căruia le sunt destinate, respectiv copiilor şi adolescenţilor, autoritatea contractantă – Municipiul Craiova intenţionează să încheie un acord-cadru pentru “Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă”, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 129094 din 27.07.2021, pe o perioada de 4 ani. Prin obiectivul „Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă-acord cadru” se urmăreşte o creştere a nivelului de educaţie şi socializare, dar şi a stării de sănătate a tuturor tinerilor, prin practicarea exerciţiilor fizice şi a sportului în aer liber; revigorarea activităţilor sportive; dezvoltarea activităţilor sportive în corelaţie cu programele de dezvoltare urbană; creşterea participării tineretului în spaţiul urban la activităţi sportive şi de agrement”, se arată în anunţul de participare publicat de Primăria Craiova.

Edilii vor şi 30 de terenuri de sport, la pachet

Potrivit documentaţiei de atribuire postată în sistemul electronic de achiziţii publice, criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, calculat în funcţie de preţul oferit de firmele interesate pentru pachetul de echipamente destinate locurilor de joacă, acesta având o pondere de 90 la sută din punctaj, precum şi de perioada de extra-garanţie oferită municipalităţii, cu 10 la sută din punctajul final. Perioada minimă de garanţie solicitată de Primăria Craiova este de 24 de luni calendaristice de la data recepţiei produselor. În ceea ce priveşte echipamentele care urmează a fi instalate în incinta locurilor de joacă din oraş, trebuie spus că municipalitatea a solicitat nu mai puţin de 88 de tipuri distincte de leagăne, carusele, tobogane, trenuleţe şi balansoare. În plus, potrivit caietului de sarcini, Primăria Craiova va primi, în cadrul aceluiaşi acord-cadru nu mai puţin de 30 de terenuri de sport multifuncţionale, de cinci tipuri diferite, dotate printre altele cu porţi pentru fotbal şi handbal şi coşuri de baschet. Cea mai mare variantă de teren de sport multifuncţional are o suprafaţă de 22/44 metri pătraţi. Edilii solicită, de asemenea şi ceva mai puţin de 1,5 hectare de gazon sintetic, 13.800 de metri pătraţi mai exact, precum şi 8.500 de metri pătraţi de dale de tartan pentru pavaj şi 8.000 de metri pătraţi de suprafaţă amortizare cauciuc covor turnat.

Primul acord-cadru s-a făcut praf

Trebuie spus că este al doilea contract-cadru destinat locurilor de joacă din istoria administraţiei craiovene. Municipalitatea a mai încheiat unul similar, în primul mandat al Olguţei Vasilescu, cu o firmă de profil. Contractul cu pricina a avut însă viaţă scurtă, stârnind o serie de controverse pe perioada implementării, când mai mulţi consilieri locali au luat poziţie, emiţând dubii fie cu privire la calitatea echipamentelor instalate în locurile de joacă, fie în privinţa preţului extrem de piperat perceput de furnizorul primăriei. Municipalitatea a reziliat în cele din urmă contractul, însă a mai durat ani buni până la reluarea procesului de dotare a locurilor de joacă, juriştii primăriei duelându-se ani în şir cu respectiva firmă pe tema mai sus pomenitului contract.

Facebook Comments