Vâlcea: aproape 600 de oameni au murit din cauza Covid-19

Pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 16.474 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 594 decese, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică.

0

La începutul acestei săptămâni, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea nu a fost raportată nicio persoană internată din cauza acestui virus. „În acest moment, în judeţ există un focar de SARS-CoV-2 înregistrat în cadrul unei instituţii publice”, a mai anunţat DSP Vâlcea. Conform surselor Indiscret în Oltenia, acest focar este la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde cel puţin trei persoane au fost confirmate cu infecţia virală.  

„În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 62.189 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 49.065 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 111.254 de teste în judeţul Vâlcea.

11 persoane se află în carantină şi 20 sunt în izolare

În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, în prezent, 11 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 20 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Facebook Comments