Peneliştii doljeni pariază pe comeback-uri ruşinoase
Traseista Şerban, preşedintă peste femeile liberale

Se împlineşte mai bine de un an de zile de când filiala Dolj a Partidului Naţional Liberal a fost luată cu asalt de o şleahtă de oportunişti ahtiaţi după o funcţie cât de mică, dar bine remunerată. Pesedişti, pemepişti, aldişti sau alţi cameleoni politici doljeni dau din coate prin faţa sediului de pe Buzeşti, doar, doar vor prinde şi ei un loc la masa unde se împart „bunătăţile“ guvernării. Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie Ileana Şerban, o figură de tristă amintire a fostului Partid Democrat „păstorit“ de „defunctul politic“ Radu Berceanu.

0

„La fiecare şedinţă, la partid, de când am ajuns la guvernare, nu mai găseşti un loc unde să te aşezi! Dacă până acum doi ani eram cel mult zece oameni care mai veneam pe la şedinţe, acum trebuie să venim cu scaune de acasă“, povestea, nu cu multe luni în urmă, un liberal cu state vechi în partid. Acesta acuza puhoiul de oportunişti care şi-au făcut loc în filiala doljeană a Partidului Naţional Liberal după ce liberalii „s-au trezit“ cu guvernarea în braţe.

Această Ileană „Cosânzeană“ a politicii doljene…

Descurcăreaţă din fire, aşa cum era de pe vremea în care ocupa postul de comisar-şef al Gărzii de Mediu Dolj, şi Ileana Şerban şi-a făcut loc printre foştii săi colegi de partid, etalându-şi aşa-zisele talente politice la urechea celor care mai aveau încă răbdare să-i asculte „cântecul de sirenă“. Miloşi din fire, liberalii şi-au dat coate şi au poftit-o pe fosta pedelistă înapoi în partid, după ce tot ea fusese cea care îl părăsise în anii grei de opoziţie. Învăţată cu puterea, avidă după o funcţie care ar fi putut să o echilibreze din punct de vedere financiar, ea a plecat din PNL la ALDE, acolo unde fostul deputat Cupă, preşedintele filialei doljene, era unul dintre factorii de decizie în judeţ. ALDE era la guvernare, alături de PSD, iar perspectivele erau unele roz având în vedere că doar ce luase naştere coaliţia, iar în faţă se aşterneau ani buni de guvernare. La plecare, s-ar fi făcut că uită şi de o datorie din cotizaţii neachitate, dar acest lucru pare să nu-i fi tulburat în niciun fel cariera politică. Revenind la prestaţia sa în perioada petrecută „sub bagheta“ lui Cupă, ea s-a făcut remarcată doar prin şarjele verbale la adresa foştilor săi colegi de partid, fie că erau mai vechi pedelişti, fie că deveniseră noi liberali. Unii dintre primarii actuali ai PNL-ului pot depune şi acum mărturie cum primeau vizite pe înserat de la „doamna“, care, pe ton scăzut, dar vehement, le solicita să „sară pârleazul“ în tabăra lui Cupă. În rest, prestaţia sa electorală pe localităţile ce îi erau arondate a fost una la limita mediocrităţii.

Lanţul de iubire dintre Ileana Şerban şi ALDE Dolj s-a rupt atunci când perspectivele acestora din urmă de a rămâne la putere sau măcar de a prinde un loc în Parlament s-au redus la zero. O perioadă, fosta pedelistă „s-a dat la fund“, însă a rămas conectată la viaţa politică a judeţului frecventând anumiţi prieteni din fostul PDL. Pas cu pas, şi-a pregătit revenirea, pozând într-o victimă a unor neînţelegeri care ar fi îndepărtat-o de partid. Şi, din lipsă de inspiraţie sau pur şi simplu dintr-o comoditate vecină cu inconştienţa, este reprimită în PNL cumva pe uşa din dos a filialei, dar cu promisiunea unei avansări rapide. Iar acest lucru se întâmplă la puţin timp după alegerile din filială, când această traseistă pe centura politicii doljene este învestită în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei de femei a PNL Dolj. Automat, devine membră a Biroului Politic Judeţean Dolj şi, probabil nu peste mult timp, vicepreşedintă a partidului. Asta dacă nu cumva cele două funcţii sunt într-o stare de incompatibilitate prevăzută de statutul partidului. Dar doamna Şerban este specialistă în incompatibilităţi, iar PNL Dolj nu este Agenţia Naţională de Integritate…

Facebook Comments