Deschideţi terenurile de sport ale şcolilor doljene!

0

Sute de copii doljeni suferă de obezitate pentru că nu li se oferă condiţii să facă sport. Apetenţa pentru sport trebuie educată inclusiv prin punerea la dispoziţie a terenurilor şcolare, atât în timpul vacanţelor şcolare, cât şi zilnic, după programul şcolar.
Îmi spunea zilele trecute un coleg consilier că, din acest punct de vedere, e ok situaţia în judeţ: „Ce, în urmă cu câţiva zeci de ani era mai bine? Nu se făceau orele de sport, ci matematică, şi atunci când se făceau, sala de clasă ţinea locul sălii de sport”. Lucruri perfect adevărate, însă, să nu uităm, atunci copiii îşi petreceau timpul liber afară şi nu în faţa calculatoarelor sau telefoanelor!
Terenurile de sport au fost refăcute, edilii s-au pozat, s-au lăudat cu ele, dar când să fie şi folosite… surpriză: NU SE POATE! Pentru că există un regulament aprobat în 2019, care interzice folosirea terenurilor de sport în afara programului şcolar. Dar, lucrurile sunt foarte simple: regulamentele le fac decidenţii şi tot ei pot să le modifice în favoarea cetăţenilor, dacă au bună credinţă şi respect pentru comunitate. Invocarea birocratică a unor regulamente este contraproductivă, este ca şi cum dacă asimilezi subiectul, dispare problema.
Modificaţi Regulamentul, domnilor edili, că de-asta v-am ales: să rezolvaţi problemele comunităţii! Degeaba reparaţi terenurile de sport (nu toate, mai sunt destule în paragină, şi dau doar exemplul sălii şi terenului de sport din comuna Leu) şi vă făliţi cu asta, dacă nu lăsaţi copiii şi tinerii să le folosească!
Nu putem totuşi să nu ne întrebăm dacă are cineva de câştigat din aceste lucruri făcute parcă cu ochii închişi şi cu dezinteres total faţă de copiii Doljului? Oricum, un lucru e clar: „pierzătorii“ sunt copiii noştri, care nu au nicio vină că, pentru adulţii decidenţi, ei sunt invizibili sau contează prea puţin!
Eşecul României la Jocurile Olimpice este cauzat şi de absenţa unui proiect coerent privind sportul de masă. Baza de selecţie nu poate creşte dacă nu dezvoltăm sportul şcolar!

Cer Primăriei Craiova şi primăriilor din judeţ să creeze condiţii şi să ia măsurile necesare deschiderii terenurilor de sport pentru public! Copiii Doljului au dreptul să folosească neîngrădiţi bunurile comunităţii în care au fost investiţi banii din taxele şi impozitele plătite de părinţii lor!

Facebook Comments