Vâlcea: Vaccinul anti-covid ajunge în sate

Vaccinul anti-covid ajunge şi în satele judeţului Vâlcea, mai multe echipe mobile de vaccinare deplasându-se în aceste zile în câteva localităţi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea (DSP).

0

DSP Vâlcea a anunţat că în perioada 12-18 iulie 2021 echipele mobile de vaccinare se află în şapte localităţi ale judeţului:

  1. 12.07.2021 – Popeşti
  2. 13.07.2021 – Goleşti; Runcu
  3. 14.07.2021 – Milcoiu; Voiceşti
  4. 15.07.2021 – Mateeşti; Nicolae Bălcescu; Slătioara
  5. 16.07.2021 – Ioneşti; Olanu; Sălătrucel
  6. 17.07.2021 – Lăcusteni
  7. 18.07.2021 – Sineşti

„În această săptămâna echipele mobile de vaccinare s-au deplasat în localităţile Lăpuşata (5 iulie), Galicea (6 iulie), Drăgoeşti (7 iulie), Vlădeşti (7 iulie), Glăvile (8 iulie)”, a mai informat DSP.

De la începutul campaniei s-au vaccinat 82.678 de persoane

„În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 82.678 de persoane. Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr.1 cât şi la doza nr. 2) este de 155.379, dintre care 132.365 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.415 sunt doze de vaccin Moderna, 11.498 sunt doze de vaccin AstraZeneca şi 7.101sunt doze de vaccin Janssen. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 82.678. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 72.701”.

În judeţul Vâlcea sunt operaţionale 17 centre de vaccinare la oraşe şi comune

„Precizăm că, începând din data de 23.03.2021, la nivelul judeţului Vâlcea a fost demarată şi etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaţionale 17 centre de vaccinare comunitare din judeţ: cinci centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Şcolii Gimnaziale ”Anton Pann”, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca şi sala de sport a Liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna şi vaccin Janssen), un centru în municipiul Drăgăşani (sala de sport a Liceului Tehnologic ”Brătianu”), un centru în oraşul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Ţărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în oraşul Bălceşti (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în oraşul Brezoi (în cadrul Spitalului Orăşenesc Brezoi), un centru în oraşul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în oraşul Berbeşti (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), un centru în oraşul Călimăneşti (în cadrul campusului şcolar/Liceul Tehnologic Călimăneşti –un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Budeşti, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădeşti (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădeşti), un centru în comuna Mihăeşti (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orleşti (în cadrul Căminului cultural din satul Orleşti) şi un centru în comuna Suteşti (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).

Ca urmare a activităţii de vaccinare reduse, a fost suspendată temporar activitatea în următoarele centre de vaccinare:

  1. Oraşul Rm Vâlcea – Sala de sport a Şcolii Gimnaziale Anton Pann (se continua vaccinarea în celălalt centru din aceeaşi incintă, cu vaccin Pfizer BioNTech);
  2. Oraşul Călimăneşti – în cadrul campusului şcolar/Liceul Tehnologic Călimăneşti – (un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
  3. Comuna Budeşti, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în judeţ şi campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care şi-au exprimat dorinţa de a vaccina cu vaccin anti-COVID-19, cât şi în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm. Vâlcea.
Lista medicilor de familie din judeţ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro. Menţionăm că vaccinarea este gratuită şi voluntară.
Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai precizat DSP Vâlcea.

Facebook Comments