Trocul regionalizării

0

Acum 7 ani, PSD-ul lui Dragnea dădea ca sigură regionalizarea administrativă și ni se ofereau explicații clare cum că vor avea loc în 2016 alegeri și pentru consiliile regionale… Nu s-a întâmplat NIMIC! Acum, domnul Boc și PNL-ul repun problema pe tapet! Emil Boc cere regionalizarea României, spun „gurile rele sau mai puțin rele”, în schimbul susţinerii pentru Florin Cîțu, un troc politic specific românesc.
V-o spun așa ca o olteancă get-beget de la Craiova: nu mai aburiți oamenii! Puneți mâna (dar mai ales mintea) și schimbați Constituția și includeți acolo regiunile administrative. Faceți dezbateri adevărate, nu ca în cazul PNRR-ului, când doar specialiștii partidelor aflate la guvernare au decis și rezultatul îl vedem, dar mai ales îl simțim cu toții! Țineți cont de identitățile locale și de discrepanțele urban-rural!
Personal, cred că este cam târziu. Scopul înființării acestor regiuni este să creștem capacitatea de absorbție a fondurilor europene. În consecință, apariția funcțională a acestor regiuni ar fi trebuit legată cu exercițiul financiar-european 2021-2027. Dar suntem deja în a doua jumătate a anului 2021 și suntem (din nou) DOAR la stadiul de declarații politice. Nici măcar în coaliția de la putere nu s-a dezbătut subiectul, nemailuând în seamă comentariile contra regionalizării, care, de fapt, nu-i ajută pe cetățeni, ci numai pe… globaliști!
De fapt, regionalizarea ÎNSEAMNĂ împărţirea unui teritoriu naţional în porțiuni mai mici ce sunt conduse fiecare de persoane competente. Aici e „miezul problemei”, ne întoarcem la ceea ce ne lipsește nouă cel mai mult, adică… COMPETENȚĂ!!! Oameni competenți și nu „puși” în funcţii de partide pe diferite criterii, numai de competență nu!!!
În rest, până la regionalizare, numai de bine s-auzim!

Facebook Comments