Cristian Buican, baci pentru a patra oară la PNL Vâlcea

Mare pişicher, Cristian Buican! A câştigat cel de-al patrulea mandat de preşedinte al PNL Vâlcea la un scor aproape înspăimântător: 315 voturi „pentru”, din 396 posibile. Cine era să-l bată?

0
sursa foto: news.ro

Cristian Buican este un hibrid politic ce ştie foarte bine să îşi conserve puterea pe care o deţine în PNL din anul 2009. Reţeta este cam aşa: nu creşti unul mai deştept şi mai determinat decât tine, menţii nişte structuri fidele de conducere, înlături potenţialii duşmani şi, când numeri voturile, de vină sunt vâlcenii fiindcă-s pesedişti. Ar fi totuşi de adăugat că, deşi autoritar, a dat autonomie organizaţiilor şi a deschis porţile partidului câtorva oameni noi care au performat. Date fiind aceste auspicii pe care Buican le-a cultivat „à la carte”, realegerea sa pentru a patra oară la conducerea PNL Vâlcea a însemnat un fel de chef lărgit de stână. La chef, dacă eşti deştept, nu te ia gura pe dinainte, nu îţi iei angajamente. Iar Buican e deştept. A zis ceva despre drumul expres între Râmnicu Vâlcea şi viitoarea autostradă, şi gata!

Campanie de la mic la mare

La întâlnirea asta mioritică au participat şi bacii cei mari, premierul Câţu plus Ludovic Orban. Numai că ei aveau altă treabă decât să dezbată relele şi bunele din PNL Vâlcea, să patroneze o dezbatere serioasă pe rezultate şi eşecuri. Veniseră în campanie electorală proprie, aşa că au curtat şi au promis: încă un PNDL, drum expres etc.

Contracandidatul de 31 de voturi

Pe Buican l-a contracandidat Gheorghe Păsat, „gratulat” în cele din urmă cu 31 de voturi (!!!). Un om deloc prost, dar cu probleme de credibilitate în partid şi cu mari probleme de dicţie. Nu s-a dezminţit nici de asta asta şi, în încercarea de a puncta câteva chestiuni esenţiale, a făcut pulbere arta elocinţei. Ce-ar fi putut spune panoplia istorică de oratori liberali în frunte cu Take Ionescu-Gură de Aur, e uşor de imaginat.

Un complot de catifea „a furat” 50 de voturi

Au fost şi 50 de voturi anulate. Cu o zi înainte, liberalii primiseră câte un SMS în care erau îndemnaţi să îşi anuleze voturile fiindcă niciun candidat nu îi reprezintă cu adevărat. Virgil Pîrvulescu, viceprimar al Râmnicului, şi preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, a anunţat la microfon că îşi anulează votul deoarece era nemulţumit de componenţa Biroului Politic. Dar organizaţia lui Pîrvulescu a avut 19 oameni la conferinţă. Deci, încă 31 de participanţi au achiesat la acest îndemn. A fost un fel de complot de catifea din care ciufulit iese Pîrvulescu, bănuit că l-ar fi instrumentat. Asta nu-i de bine pentru el, căci baciul Buican se pricepe foarte bine să se transforme în lup!

Ziceri haioase despre chestii serioase:

  • Cuprins de frenezia seducerii votanţilor, Ludovic Orban a spus că Vâlcea l-a dat liberalismului pe I. Gh. Duca. Fals, Duca este născut în Bucureşti. De fapt, vorba cuiva, e ca la Radio Erevan: nu l-a dat ci l-a luat, având în vedere că marele liberal este înmormântat la Urşani-Horezu.
  • Cea mai bună caracterizare a lui Cristian Buican a venit din partea lui Florin Cîţu: „Întotdeauna domnul preşedinte Buican a fost pe locul I. Şi totuşi, nu avem ceea ce vrem cu toţii: Primăria Râmnicu Vâlcea, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi municipiile”. Curat, coane!
  • Greu de înghiţit câteva pasaje din discursul lui Orban, care a făcut apologia liberalismului pe pile: „Pentru mine, susţinerea primarilor PNL reprezintă o obligaţie, nicidecum un drept. Noi suntem obligaţi ca şi conducere naţională, ca şi guvern al PNL (n.r. „ca şi”, ah!) să susţinem toate proiectele primarilor de la PNL. Indiferent de momentul în care o facem şi fără să existe nicio condiţionare în susţinerea proiectelor primarilor PNL, pentru a garanta respectarea promisiunilor electorale.” Tare, parcă ar fi luat lecţii de la Virgil Pîrvulescu, înregistrat pe când promitea avantaje pe criterii de apartenenţă politică.
  • O liberală în alocuţiunea lui Virgil Pîrvulescu: „Candidează şi Virgil?”
  • Buican: „Unii se întreabă de ce mai candidează Buican la preşedinţia PNL Vâlcea, pentru că am şi uitat de când sunt preşedinte”.
  • Tot Buican: ”Cei care vor să mă voteze pe mine să încercuiască cifra unu, iar cei care vor să-l voteze pe Gică Păsat, cifra doi… şi cei ce vor cu domnul Pîrvulescu să deseneze o inimioară.

Mesaj de învingător:

Dragi colegi,

Vă mulţumesc şi sunt onorat de încrederea dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru susţinerea voastră în număr atât de mare şi vă asigur că nu voi pregeta, în faţa oricărui efort, pentru a realiza finalităţile pe care le-am exprimat către dumneavoastră. De asemenea, rezultatele obţinute de către noul Birou Politic Judeţean confirmă că suntem pe calea cea bună, dar, în acelaşi timp, ne obligă să ne perfecţionăm munca politică pusă în slujba concetăţenilor pentru că aceasta constituie singura legitimitate pe care o avem ca politicieni. Votul dumneavoastră reprezintă dorinţa de a continua activitatea şi sunt convins că, împreună cu noul Birou Politic Judeţean, vom putea lucra, pe baza valorilor pe care le împărtăşim, pentru binele Partidului Naţional Liberal şi al vâlcenilor.

Preşedinte PNL Vâlcea, Cristian Buican

Conducerea PNL Vâlcea:

Preşedinte:
– Cristian Buican;

Prim-vicepreşedinţi:
– Claudia Mihaela Banu;
– Romulus Bulacu;

Vicepreşedinţi:
– Alexandru Părduţ;
– Victor George Popescu;
– Ovidiu Popa;
– Ilie Fîrtat;
– Victor George Stănculescu;
– Aurel Simion;
– Mihaela Andreianu;
– Gheorghe Folea;

Membri:
– Ştefan Bîzîc;
– Alexandru Chelcea;
– Eftimie Ghermac;
– Gheorghe Ioniţă;
– Adam Jinaru;
– Daniel Manda;
– Mircea Nadolu;
– Mircea Poenaru;
– Claudiu Popa;
– Cristian Simoiu;
– Dragoş Sitaru;
– Gabriel Tomescu;
– Claudiu Tulugea;
– Minodor Vasiloiu;
– Gheorghe Vieru;

Trezorier:
– Narcisa Mihaela Stan;

Preşedinte COAJ:
– Maria Raluca Stănică;

Preşedinte CRCJ:
– Ionela Nicoleta Strîmbei.

Facebook Comments