Cristian Buican, baci pentru a patra oară la PNL Vâlcea

Mare abil, Cristian Buican! A câștigat cel de-al patrulea mandat de președinte al PNL Vâlcea la un scor aproape înspăimântător intr-un joc democratic: 315 voturi „pentru”, din 396 posibile. Cine era să-l bată?

0

 Cristian Buican(foto stânga) este un hibrid politic ce știe foarte bine să  își conserve puterea pe care o deține în PNL din anul 2009.  Rețeta este cam așa:  nu  crești unul mai deștept și mai determinat decât  tine,  menții niște structuri de conducere fidele, înlături potențialii dușmani, și, când numeri voturile de la alegeri, de vină sunt vâlcenii fiindcă-s  pesediști. Ar fi totuși  de adăugat că, deși autoritar, a dat autonomie organizațiilor și a deschis porțile partidului câtorva oameni noi care au performat.   Date fiind  aceste auspicii  pe care Buican le-a cultivat „à la carte ”, realegerea sa pentru a patra oară la conducerea PNL Vâlcea a însemnat  un fel de chef lărgit  de stână. La  chef, dacă ești deștept, nu te ia gura pe dinainte, nu îți iei angajamente, iar Buican e deștept. A zis ceva despre drumul expres  între Râmnicu Vâlcea și viitoarea autostradă, și gata! 

 La  întâlnirea asta mioritică  au participat și bacii cei mari,  premierul Câțu plus Ludovic Orban. Numai că ei aveau  altă treabă decât să dezbată relele și bunele din PNL Vâlcea. Veniseră în campanie electorală proprie , așa că au curtat și au promis: încă un PNDL, drum expres, etc.

Pe  Buican l-a contracandidat Gheorghe Păsat, „gratulat” în cele din urmă  cu 31 de voturi(!!!). Un om deloc prost dar  cu probleme de credibilitate în partid și mari probleme de dicție. Nu s-a dezmințit nici de asta asta și, în încercarea de a puncta  câteva chestiuni esențiale, a făcut pulbere arta elocinței. Ce-ar fi putut spune panoplia istorică de oratori liberali în frunte cu Take Ionescu-Gură de Aur, e ușor de imaginat. 

Au  fost și 50 de voturi anulate.  Cu o zi înainte, liberalii primiseră un SMS în care erau îndemnați să își anuleze voturile fiindcă niciun candidat  nu îi reprezintă cu adevărat. Virgil Pîrvulescu, viceprimar al  Râmnicului și președinte al PNL Râmnicu Vâlcea,  a anunțat la  microfon că își anulează votul deoarece  era nemulțumit de componența Biroului Politic. Dar organzația lui Pîrvulescu a avut 19 oameni la conferință, deci,  încă 31 de participanți au achiesat la acest îndemn. A fost un fel de complot de  catifea din care ciufulit iese Pîrvulescu, bănuit că l-ar fi instrumentat. Asta nu-i de bine pentru el căci  baciul  Buican se pricepe foarte bine  să se  transforme în lup!

Virgil Pîrvulescu

Ziceri haioase despre chestii serioase:

  • Cuprins de frenezia seducerii votanților, Ludovic Orban a spus că Vâlcea l-a dat liberalismului pe I. Gh. Duca. Fals, Duca este născut în București.  De fapt, vorba cuiva, e ca  la Radio Erevan: nu l-a  dat ci l-a luat, având în vedere că marele liberal  este înmormântat la Urșani-Horezu.
  • Cea mai bună caracterizare a lui Cristian Buican a venit in partea lui Florin Câțu: ”Întotdeauna domnul  președinte Buican a fost pe locul I.  Și totuși, nu avem ceea vrem  cu toții: Primăria Râmnicu Vâlcea,  conducerea Consiliului Județean Vâlcea  și municipiile”. Curat, coane!
  • Greu de înghițit câteva pasaje din discursul lui Orban, care a făcut apologia liberalismului pe pile: „Pentru mine, susținerea primarilor PNL reprezintă o obligație, nicidecum un drept. Noi suntem obligați  ca și conducere naională, ca și guvern al PNL(n.r. „ca și”, ah!) să susținem toate proiectele primarilor de la PNL.  Indiferent de momentul în care o facem și fără să existe nicio condiționare în susținerea proiectelor  primarilor PNL, pentru a garanta respectarea promisiunilor electorale.”. Tare, parcă ar fi luat lecții de la Virgil Pîrvulescu, înregistrat pe când promitea avantaje pe criterii de apartenență politică.
  • O liberală, în tipul alocuțiunii lui Virgil  Pîrvulescu: „Candidează și Virgil? ”
  • Buican: ” Unii se întreabă de ce mai candidează Buican la președinția PNL Vâlcea,  pentru  că am și uitat de când sunt președinte”
  • Tot Buican:  Cei care vor să mă voteze pe mine să încercuiască cifra unu, iar cei care vor să-l voteze pe Gică Păsat, cifra doi…și cei ce vor cu domnul Pîrvulescu să deseneze o inimioară.

Mesaj de învingător:

Dragi colegi,

Vă mulțumesc și sunt onorat de încrederea dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru susținerea voastră în număr atât de mare și vă asigur că nu voi pregeta, în fața oricărui efort, pentru a realiza finalitățile pe care le-am exprimat către dumneavoastră. De asemenea, rezultatele obținute de către noul Birou Politic Județean confirmă că suntem pe calea cea bună, dar, în același timp, ne obligă să ne perfecționăm munca politică pusă în slujba concetățenilor pentru că aceasta constituie singura legitimitate pe care o avem ca politicieni. Votul dumnevoastră reprezintă dorința de a continua activitatea și sunt convins că, împreună cu noul Birou Politic Județean, vom putea lucra, pe baza valorilor pe care le împărtășim, pentru binele Partidului Național Liberal și al vâlcenilor.

Președinte PNL Vâlcea, Cristian Buican

Conducerea PNL Vâlcea:

Președinte:

– Cristian Buican;

Prim-vicepreședinți:

– Claudia Mihaela Banu;

– Romulus Bulacu;

Vicepreședinți:

– Alexandru Părduț;

– Victor George Popescu;

– Ovidiu Popa;

– Ilie Fîrtat;

– Victor George Stănculescu;

– Aurel Simion;

– Mihaela Andreianu;

– Gheorghe Folea;

Membri:

– Ștefan Bîzîc;

– Alexandru Chelcea;

– Eftimie Ghermac;

– Gheorghe Ioniță;

– Adam Jinaru;

– Daniel Manda;

– Mircea Nadolu;

– Mircea Poenaru;

– Claudiu Popa;

– Cristian Simoiu;

– Dragoș Sitaru;

– Gabriel Tomescu;

– Claudiu Tulugea;

– Minodor Vasiloiu;

– Gheorghe Vieru;

Trezorier:

– Narcisa Mihaela Stan;

Președinte COAJ:

– Maria Raluca Stănică;

Președinte CRCJ:

– Ionela Nicoleta Strîmbei;

Facebook Comments