Liberalii doljeni şi-au ales noua conducere. Ştefan Stoica rămâne preşedinte

Într-o atmosferă fierbinte, atât la propriu cât şi la figurat, PNL Dolj şi-a ales joi, 8 iulie, noua structură de conducere în cadrul Comitetului de Coordonare Judeţean. La evenimentul desfăşurat la Casa Studenţilor din Craiova, un loc încremenit în nişte vremuri de tristă amintire, de unde lipsesc cu desăvârşire termeni precum aer condiţionat ori sistem de climatizare, au participat, printre alţii, şi cei doi pretendenţi la şefia partidului, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, care nu s-au ferit să se „înţepe“, fie direct, fie prin interpuşi. Totuşi, duelul discursurilor s-a încheiat fără „victime“, cu excepţia deputatului Nicolae Giugea care, din pricina caniculei, a început să povestească celor 363 de delegați aflaţi în sală fanteziile sale despre cum ar vrea să-şi scrie cu vopsea numele Olguţei Vasilescu pe bustul gol!

0

„Festivalul democraţiei“, aşa cum a fost descris evenimentul de mai mulţi dintre vorbitori, a debutat puţin după ora 18:00, imediat ce, la masa aşezată pe scena Casei Studenţilor, a urcat preşedintele PNL, Ludovic Orban. O jumătate de oră mai târziu, şi-a făcut apariţia şi favoritul „tribunelor“, premierul Florin Cîţu. Au urmat aproximativ 90 de minute de discursuri presărate din plin cu „înţepături“ la adresa celor doi candidaţi la şefia PNL, în funcţie de simpatii şi interese. Printre protagonişti s-au aflat europarlamentarii Cristian Buşoi şi Rareş Bogdan, precum şi deputaţii Alina Gorghiu, Ionel Dancă, Violeta Alexandru, Robert Sighiartău şi Gigel Ştirbu.
Apoi au intrat în ring „greii“ Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

Florin Cîţu: „Lupta noastră, care începe acum, nu este cu colegii noştri din PNL, este cu adversarii noştri politici care, aici, sunt la putere de 30 de ani. Cu PSD-ul! Este important să ştim că după 25 septembrie suntem toţi o singură echipă! După 25 septembrie, PNL intră într-o nouă etapă. Trebuie să avem curajul să ne uităm la experienţele pe care le-am avut în aceşti ani. Am avut experienţe bune, am avut victorii, dar am avut şi experienţe mai puţin bune din care trebuie să învăţăm. Cine nu are curajul să se uite la aceste lucruri nu are cum să meargă mai departe. Trebuie să vezi unde ai greşit, să faci un pas în lateral şi să mergi mai departe. Vreau să devenim cel mai mare partid politic din România şi să câştigăm toate tururile de alegeri din 2024!
Dar nu asta trebuie să fie ţinta. Trebuie să vrem mai mult. Trebuie să vrem cel puţin 8 ani la guvernare. Iar asta nu este doar o marotă. Astăzi avem şansa unică de a avea resurse, care vin până în 2028, pe care România nu le-a avut niciodată la dispoziţie. Sunt cei 76 de miliarde de euro care vin din fonduri europene şi PNRR (…), la care se adaugă reursele de la buget, aproximativ 12-13 miliarde de euro anual pe care îi vom investi în economie. De aceea trebuie să ne setăm aceste ţinte clare: cel puţin 8 ani la guvernare!
“.

Ludovic Orban: „Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi pentru faptul că, în ultimii patru ani, aţi fost parte la toate victoriile PNL. (…) Câştigarea Olteniei de către PNL depinde în mare măsură de câştigarea Craiovei şi a Doljului. Faptul că Olguţa Vasilescu nu este istorie nu este vina PNL, ci este vina unora dintre parteneri, care au încercat să-şi pună candidat şi nu au acceptat mecanismul propus de noi. Dacă am fi mers împreună la Craiova, am fi câştigat fără îndoială.
(…) Alegeţi cu mintea voastră, şi aici la nivel judeţean şi la nivel naţional. Şi aveţi încredere în mine, preşedintele PNL. Eu vă cunosc, vă sunt alături şi ştiu care este direcţia pe care trebuie să meargă PNL şi ce trebuie făcut în PNL. Fiţi convinşi că sunt un partener, un coleg şi un om care are capacitatea să ducă PNL spre victorie. Iar eu îmi doresc nu o guvernare de 8 ani, ci pe cel puţin 12 ani, cât a fost marea guvernare liberală, între anii 1876 şi 1888
“.
 
Ştefan Stoica: „Un parteneriat cu cetăţenii“

La rândul său, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a afirmat că alegerile din organizaţie trebuie să consolideze un parteneriat corect şi transparent între echipa PNL şi doljeni. „Alegerile de astăzi nu sunt despre persoana mea sau despre ceilalţi membri din conducerea filialei, alegerile de azi au menirea de a consolida un parteneriat corect şi transparent între echipa PNL şi doljeni. Un parteneriat cu cetăţenii de care trebuie să fim aproape în următorii ani şi cărora trebuie să le spunem şi să le demonstrăm că putem să aducem bunăstarea în judeţul nostru. Azi dăm startul unei noi etape în procesul construcţiei interne a filialei PNL Dolj. Aceasta trebuie să plece din interior, prin promovarea de oameni şi idei valoroase, care să dinamizeze viaţa partidului şi să aducă un suflu nou şi modern. Avem răspunderea guvernării în plan local, iar acolo unde avem primari trebuie să demonstrăm că putem să dezvoltăm aceste localităţi. În oraşele şi comunele unde nu avem conducerea primăriei, vom face opoziţie constructivă, sancţionând permanent derapajele PSD. Sunt conştient de responsabilitatea pe care ne-o asumăm şi de dificultăţile pe care le avem de depăşit. Vom acţiona în continuare ca o echipă în care rolul fiecăruia este important în realizarea obiectivelor şi avem încredere totală în parlamentarii noştri, în primari, viceprimari, consilieri şi în toţi membri partidului“, a spus preşedintele PNL Dolj.

Olguţa, eterna obsesie a lui Giugea   

Cum spuneam la început, evenimentul de la Casa Studenţilor a avut parte şi de un moment cel puţin bizar când, afectat probabil de căldura sufocantă, deputatul Nicolae Giugea, unul dintre susţinătorii declaraţi ai lui Ludovic Orban, a început să le vorbească liberarilor aflaţi în sală despre fanteziile sale, care implică ceva nuditate, vopsea şi pe primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu. „Adversarul politic al nostru este dincolo de uşile acestea. Adversarul nostru este PSD-ul. Pentru că nu ştiu cum vă simţiţi cu toţii când lumea spune că se întâlnesc liberalii în fieful Olguţei Vasilescu. Eu unul nu mă simt bine. (…) Nu trebuie să fim toleranţi faţă de PSD. (…) Dacă îmi arătaţi o mare realizare a «doamnei Olga» la nivel de administraţie eu ies cu pieptul dezvelit şi scriu OLGA cu vopsea pe piept. Într-o fază următoare scriu şi pe alte părţi ale corpului şi mă postez în faţa primăriei“, a spus Giugea, provocând reacţii diverse în sală, mai ales în rândul celor care şi-au imaginat scena.

Un vot liniştit  

S-a ajuns apoi şi la vot, proces care a descurs fără probleme. Astfel, pe baza buletinelor, cei 363 de delegaţii au ales noua structură a Biroului Politic Județean al PNL Dolj pentru următorii patru ani. Iată cum arată:

Stoica Ştefan – Preşedinte
Stroe Ionuţ – Prim-vicepreşedinte Strategii Politice şi Comunicare
Giugea Nicolae – Prim-vicepreşedinte Politici Publice

Gătejescu Florian Alexandru – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici privind Administraţia Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa Cetăţeanului –
Sas Teodor – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Sănătate
Mitrică Cristian – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
Călin Cosmin – Vicepreşedinte Departamentul pentru Strategii şi Relaţii Politice
Motoi Nichi – Vicepreşedinte Departamentul Politici Sociale, Relaţii cu Sindicate, Patronate, Organizaţii Neguvernamentale şi Grupuri de Cetăţeni
Păsculescu Veta – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
Gîdăr Alexandru – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport
Triţă Alexandru – Vicepreşedinte Departamentul Imagine, Comunicare, Relaţii mass-media şi Purtător de Cuvânt

Membri:
Andrei Dănuţ
Bobeică Laurenţiu
Buzatu Denisa
Catalina Ionuţ
Covei Bogdan
Dămureanu Sorin
Gherghe Adela
Iancu Diana
Jianu Mihaela
Mituleţu Dorel
Nedelcu Ionel
Şerban Florian
Soare Mihai
Ştefan Claudiu
Tuţă Cristian

Trezorier:
Marcinschi Adriana

Preşedinte Comisia Judeţeană de Arbitraj – Vasilescu Ion
Preşedinte Comisia Judeţeană de Revizie şi Cenzori – Sdreală Mihai.

Facebook Comments