Şeful termoficării din Severin, numit în fruntea parcului eolian al Hidroelectrica

Deşi, cât timp s-au aflat în opoziţie, au vorbit mai mereu despre numiri făcute pe bază de competenţă, în special când vine vorba despre instituţii din domenii „sensibile“ ori de interes naţional, liberalii par să fi uitat repede „predicile“ ţinute social-democraţilor, de la care au împrumutat multe dintre practici. Un exemplu perfect este şi numirea severineanului Laurențiu Adrian Iovănel în fruntea parcului eolian pe care Hidroelectrica a plătit recent 130 de milioane de euro, mutare de care ministrul energiei, Virgil Popescu, nu este deloc străin.

0

Într-o mutare pe cât de surprinzătoare pe atât de criticată, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, l-a numit în funcția de administrator al „Crucea Wind Farm“, parcul eolian achiziţionat recent contra sumei de 130 de milioane de euro, pe Laurențiu Adrian Iovănel (foto), până la acel moment şef al societăţii Termoficare Gaz Drobeta.

În vârstă de doar 36 de ani şi cu un CV inexistent, Laurențiu Adrian Iovănel, numit şi în Consiliul de Administraţie al „Crucea Wind Farm“, are însă „norocul“ de a proveni din acelaşi oraş cu actualul ministru al energiei, Virgil Popescu. Ba chiar, susţine presa centrală, relaţia cu liderul PNL ar fi singurul „atu“ al noului administrator al gigantului parc eolian achiziţionat de Hidroelectrica, companie controlată de Ministerul Energiei.

Severin, „pepinieră“ de „specialişti“ în energie

Evident, faptul că noul administrator al unuia dintre cele mai mari parcuri eoliene din ţară provine din oraşul de baştină al ministrului energiei ar putea fi doar o coincidenţă. Doar că, aşa cum presa a semnalat în mai multe cazuri, Laurențiu Adrian Iovănel nu este primul severinean care este „conectat“ la sistemul energetic al ţării după ce Virgil Popescu (foto) a preluat portofoliul de la Energie.

Conform jurnaliştilor de la Libertatea, în urmă cu un an, alt severinean, Cristian Boşoancă, ajunge în Consiliului de Administrație la Electrica SA, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, companie la care statul deţine cel mai mare pachet de acţiuni, unde este ales şi preşedinte, deşi are zero calificări sau experiență în domeniu.
Însă cine mai ţine cont de astfel de „detalii“ când te recomandă cine trebuie?!

O tranzacţie uriaşă

Hidroelectrica a plătit în acest an nu mai puţin de 130 milioane euro, adică peste 633 milioane lei, pentru a prelua parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea, cu putere instalată de peste 108 MW, banii provenind integral dintr-un credit bancar contractat de producătorul hidro pe 7 ani. Conform profit.ro, Crucea Wind Farm a terminat anul trecut cu profit net de aproape 151 milioane lei, la venituri totale de 198 milioane lei.

Facebook Comments