Alegeri PSDNL sau PNLSD?

0

Au trecut şi alegerile parţiale cu bune, dar mai ales cu rele! Din cele 35 de localităţi în care au fost alegeri, PMP a avut candidaţi doar în 26 dintre ele şi asta deoarece unii dintre potenţialii noştri candidaţi au fost ameninţaţi sau şantajaţi de PSD şi PNL fie pentru a candida la ei (nu e cazul Doljului), fie s-au dus de bună voie la „un partid atractiv” care le-a garantat reuşita (socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Sadova), fie au fost intimidaţi să se retragă din cursă, fiind angajaţii unei instituţii de stat al cărei director are aceeaşi culoare politică cu cea a partidului de guvernământ (cazul Ostroveni-Dolj) sau au nişte afaceri în oraş şi li s-a atras atenţia că o candidatură de succes dăunează business-ului (Filiaşi-Dolj)!

PMP a obţinut 5,49% din totalul voturilor, luând în considerare şi localităţile în care nu am avut candidat, şi 7,29% din voturile exprimate în localităţile unde am avut candidaţi. PMP a demonstrat la alegerile parţiale de duminică faptul că nu şi-a spus ultimul cuvânt! Există un electorat fidel PMP şi în judeţul Dolj, care aşteaptă şi vrea relansarea partidului! Victoria maşinăriilor de partid PNL şi PSD, precum şi operaţiunile cu iz de încălcare a legii, precum vizele apărute peste noapte la Terpeziţa, unde a existat o prezenţă la vot de peste 100%, trebuie confirmată de prestaţii pozitive ale edililor în favoarea comunităţii. Să fi văzut cum pâlcuri-pâlcuri de turişti electorali, domni serioşi şi doamne în mătăsuri fine, descindeau din maşini şi mergeau spre secţiile de vot din Lazu sau Căciulatu. Se întrebau sătenii între ei „cine sunt domnii“ şi primeau răspunsuri scurte „sunt de-ai noştri” sau „sunt de-ai lor”. Primarului PNL ales la Terpeziţa, din nefericire, îi cunosc caracterul, însă nici cu fostul primar PSD nu se poate lăuda nimeni. Pur şi simplu, nu a făcut nimic pentru localitate în mulţii ani pe care i-a petrecut în fruntea localităţii, imaginea medievală a localităţii din prezent stând mărturie.
La Sadova, candidatul PMP a făcut o campanie corectă, prea corectă pentru lumea politică actuală. A vorbit frumos cu sadovenii şi a refuzat să se prezinte ca unica soluţie pentru dezvoltarea localităţii. Le-a spus să voteze cu sufletul şi conştiinţa pentru Sadova. Dar, încă o dată, s-a dovedit că oamenii potriviţi încă nu au loc în politica românească!
De Filiaşi nu cred că mai trebuie amintit! Se va continua dinastia pesedisto-costeluşă, nu că ar fi fost mai bună cealaltă variantă…

PMP va fi cu ochii pe activitatea acestor primari, pe care i-aş numi PSDNL sau PNLSD, cum doriţi, date fiind transferurile de candidaţi de la unii la alţii. Vom monitoriza activitatea tuturor primăriilor, iar eu nu voi ezita în Consiliul Judeţean să arăt de ce nu merge treaba în comunităţile respective, dacă nu va merge! Slabe speranţe însă pentru locuitorii acestor localităţi că se vor petrece lucruri bune!
PMP continuă să trăiască şi să facă politica omului simplu cu Credinţă în Dumnezeu!

Facebook Comments