Vâlcea: Algerile de la Slătioara s-ar putea solda cu închisoare și amenzi! Un candidat oferă mită electorală!

Alegerile pentru funcția de primar din comuna Slătioara județul Vâlcea s-ar putea solda cu pedepse penale, înclusiv închisoare. Surse din satul Rugetu afirmă că mai mulți cetățeni au fost momiți cu bani pentru a vota un anume candiat la scrutinul de duminică, 27 iunie, și să împiedice astfel o posibilă victorie a lui Constantin Octavian Dragu. Cei cărora li s-au ofert bani au fost condiționați să își fotografieze buletinul de vot . Potrivit acelorași surse, o femeie a fost agresată de un bărbat care lucrează pe un atelaj al primăriei, pentru că purta șapcă galbenă.

0

Dai mită sau primești mită, faci pușcărie!

Codul Penal, art.386 prevede pedepse cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, atât pentru cei care corup alegatorii, cât si pentru cei care primesc bani sau bunuri.
“Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinarii alegatorului să voteze sau să nu voteze o anumită  listă de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitarii unor drepturi”.

Sursele Indiscret afirmă că mai multor oameni de condiție modestă li s-a oferit câte 100 lei pentru a vota ”cu cine trebuie”.

Pozei sau filmezi buletinul de vot, 1000 lei amendă!

Tot Codul Penal (art 389)îi pedepsește  cu amenzi pe cei care  fotografiază  sau filmează bletinul de vot: „(Violarea confidenţialităţii votului) – violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 600 și 1000 lei.”.

Pentru a împiedica aceste practici este absolut necesar ca Poliția, Jandarmeria precum și alte  instituții abilitate  să își facă datoria la Slătoara, unde alegerile corecte sunt deja periclitate.

Facebook Comments