Cătălin Cocora: „Schimbăm faţa comunei Catane!“

În vreme ce în multe dintre localităţile din judeţ se vorbeşte deja despre proiecte de gaze, energie verde ori chiar despre parcuri tehnologice care să atragă investitori, în comuna Catane actuala administraţie nu reuşeşte nici măcar să câştige lupta cu buruienile. „Este o lipsă totală de interes faţă de comuna noastră din partea celor care ar trebui s-o administreze. Cum să vorbim despre proiecte europene, despre dezvoltare, dacă tu nu reuşeşti să faci lucrurile simple?! Este evident că avem nevoie de o schimbare. Comuna Catane are nevoie de o schimbare. Şi eu sunt convins că, împreună cu oamenii din comună, pot să aduc acea schimbare pe care ne-o dorim cu toţii“, spune Cătălin Cocora, candidatul PNL pentru funcţia de primar.

0

Intrat în cursa pentru funcţia de primar al comunei Catane, liberalul Cătălin Cocora spune că şi cătănenii merită, la fel ca mulţi alţi români, să trăiască într-o localitate curată, modernă şi prosperă. O localitate unde să vrei să rămâi, nu de unde să fii, practic, obligat să pleci. „Am spus-o de foarte multe ori, principala obligaţie a oricărei administraţii este să creeze condiţiile necesare pentru ca tinerii să aleagă să rămână acolo, lângă părinţi, nu să fie practic obligaţi să plece în alte părţi pentru a putea avea un trai decent. Acest lucru este esenţial. Altfel, viitorul oricărei localităţi este pierdut“, este de părere Cătălin Cocora. 

„Trebuie să-i ascultăm pe oameni“

Fiu al satului, Cătălin Cocora cunoaşte prea bine problemele cu care se confruntă comuna sa. „Eu stau foarte mult de vorbă cu oamenii din Catane. Ştiu ce probleme au, ştiu ce doleanţe au. Oamenii vor să trăiască într-o comună curată, nu printre buruieni şi gunoaie. Din păcate, după cum se poate observa foarte uşor, actuala administraţie are carenţe grave la acest capitol. Lipsa de interes şi de implicare a oamenilor din fruntea primăriei a transformat comuna într-o junglă, pe unde aproape că îţi este teamă să mergi. În loc să avem şi noi parcuri amenajate, cu alei îngrijite, cu băncuţe şi locuri de joacă, în Catane găseşti buruieni cât casa. Acest lucru este inacceptabil şi reprezintă unul dintre priorităţile mandatului meu“, afirmă candidatul PNL. Programul său electoral cuprinde amenajarea mai multor parcuri în Catane şi în satul Catanele Noi, precum şi construirea mai multor locuri de joacă pentru copii. „Pentru unii, aceste lucruri pot părea ceva neimportant, dar vă spun că situaţia nu este deloc aşa. Avem în comună multe familii cu copii care îşi doresc nespus să aibă locuri de joacă amenajate. Să aibă unde să fie în siguranţă, nu să se joace printre buruieni şi gunoaie. Copiii noştri sunt la fel de importanţi ca şi copiii din mediul urban!“, consideră Cătălin Cocora.

Sprijin pentru biserică

Loc de bucurie ori de alinare sufletească, biserica a fost şi rămâne o instituţie importantă pentru orice comunitate. Tocmai din acest motiv, autorităţile ar trebui să fie mereu aproape de acest loc special, mai ales în perioadele ei grele. „Biserica noastră din comună este monument istoric. Este o clădire foarte frumoasă, care însă are nevoie de sprijin. Anii şi-au spus cuvântul, iar investiţiile au lipsit. Din păcate, recent a suferit şi mai mult după ce acoperişul a fost lovit de trăsnet. Acest lucru a cauzat un incendiu care a provocat pagube serioase la acoperiş.
Biserica este o piatră de temelie a comunităţii şi nu putem asista nepăsători la degradarea unei clădiri atât de importante pentru noi. Ca primar, voi face tot posibilul pentru a găsi banii necesari pentru reparaţii şi reabilitarea bisericii. În plus, îmi doresc să finalizăm lucrările la casa parohială, precum şi construirea unei capele. Este de datoria noastră să îi venim în ajutor“, spune Cătălin Cocora.  

„Viaţa comunei nu se rezumă la asfalt“

Candidatul PNL Cătălin Cocora este, fără îndoială, omul potrivit pentru Catane. Are experienţa necesară, dar mai ales dorinţa de a schimba în bine viaţa consătenilor săi. „În ciuda a ceea ce ar putea crede unii, viaţa unei comune nu se rezumă la asfalt. Da, este important să ai străzi asfaltate, dar nu este nici pe departe suficient. Eu sunt de părere că un primar trebuie să fie atent la toate aspectele vieţii localităţii pe care o conduce. Infrastructura este importantă, accesul la apă şi canalizare este obligatoriu, iar condiţiile moderne în şcoli şi grădiniţe sunt esenţiale. Dar oamenii au nevoie şi de acces facil la servicii de sănătate, au nevoie de locuri de muncă, au nevoie de programe sociale… Eu nu voi fi genul care să spună  gata, dacă am asfaltat o stradă, mi-am făcut datoria. Vreau să avem şi asfalt, dar şi un teren de fotbal pentru tinerii noştri. Vreau canalizare, dar şi un cămin cultural. Vreau să avem reţea de apă, dar şi o piaţă unde producătorii din comună să poată să-şi vândă marfa în condiţii moderne. Vreau să fiu un primar pentru toţi cetăţenii!“, mai spune Cătălin Cocora.

Facebook Comments