Sfaturi pentru machiajul de zi cu zi

Pentru un machiaj care să se potrivească ținutelor de zi cu zi este nevoie să știi cum să obții un echilibru perfect între a arăta bine și a nu petrece ore întregi în fața oglinzii experimentând palete de culori, nuanțe și produse.

0

Odată ce ai descoperit produsele care ți se potrivesc și care te ajută să pari naturală, rămâi la ele și nu încerca să schimbi lucrurile, pentru că aspectul obținut zi cu zi trebuie să îți demonstreze frumusețea naturală. 

Folosește corector pentru pungile de sub ochi 

Pentru ca aspectul feței să fie unul fresh, este recomandat să încerci mascarea pungilor de sub ochi sau a cearcănelor cu ajutorul unui corector. Acesta are rolul de a lumina zona cearcănelor și de a o acoperi eficient. Caută un corector care să nu îți irite această zonă atât de delicată și sensibilă a ochilor, dar care să îți ofere în același timp luminozitatea naturală a feței. 

Nu folosi fond de ten în exces

Alegerea unei nuanțe de fond de ten nepotrivite a devenit la un moment dat la modă printre femeile care încercau să pară ceea ce nu erau de fapt. Cu alte cuvinte, cele care aveau tenul foarte deschis încercau nuanțe închise pentru a părea bronzate, iar cele cu un ten mai închis foloseau nunațe mai deschise. Deloc recomandat, pentru că senzația nu este de bronz natural, ci o astfel de alegere nu face decât să evidențieze aspectele neplăcute ale tenului și să te facă să pari deloc naturală. Așadar, pentru un machiaj pentru ten potrivit, rămâi la un fond de ten într-o nuanță cu maximum două tonuri mai deschisă decât culoarea naturală a pielii, astfel încât să nu atragi prea mult atenția asupra feței. 

Folosește fard de obraz pe pomeți

Roșul din obraji îți redă oricând frumusețea esențială, chiar dacă nu este cel natural din zilele friguroase de iarnă. Asociat cu o cremă hidratantă cu SPF și cu un contur ușor dat de rimel, fardul îți face pielea să arate instantaneu mai strălucitoare și mai sănătoasă. Acesta este, de asemenea, cel mai ușor produs de aplicat și poate fi găsit sub formă de cremă sau de pudră într-o gamă extrem de variată de culori și nuanțe. 

Alege pentru machiaj pentru ochi o culoare neutră, ușoară, nude sau chiar un coral subtil care îți va oferi strălucirea naturală. Nu supraîncărca imaginea pe care vrei să o obții cu rimel în exces sau cu creion negru, păstrează variantele de machiaj excentric pentru ocaziile mai deosebite. 

Facebook Comments