SCM Rm. Vâlcea se desparte de antrenorul Pera, preparatorul fizic Dumitru şi patru jucătoare de top

Clubul SCM Râmnicu Vâlcea a postat pe pagina oficială de facebook un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă la despărţirea de tehnicinul Florentin Pera, care va antrena la ŢSKA Moscova, de jucătoarele Marta Lopez, Alicia Fernandez, Maren Aardahl şi Marta Zderic Batinovic, care părăsesc şi ele clubul, alături de preparatorul fizic Liviu Dumitru.

0

„După cum bine ştiţi, pe durata existenţei oricărui club sportiv, modificările în cadrul echipei reprezintă un lucru absolut normal. În această situaţie, sentimente de tristeţe ne încearcă, deoarece ne despărţim de anumite persoane, foarte speciale, care au dat dovadă de un înalt profesionalism şi cărora le suntem recunoscători. După trei sezoane petrecute la Râmnicu Vâlcea ale tehnicianului Florentin Pera, echipa a revenit, încet si sigur, în lumina reflectoarelor, aşa cum publicul spectator din Râmnicu Vâlcea a fost obişnuit în ultimele decenii. Mai mult, nu doar titlul de Campioană a României, de câştigătoare a Cupei României sau a SuperCupei României au mulţumit pe deplin publicul vâlcean, care este unul pretenţios, ci şi calificarea în sezonul trecut în primele opt echipe ale Europei, în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi, DELO EHF Champions League.
Bineînţeles, tehnicianul Florentin Pera a avut parte de un lot bine conturat, iar la aceste succese au contribuit şi ibericele Marta Lopez Herrero şi Alicia Fernandez Fraga, sportive de care ne despărţim, cu tristeţe, după patru sezoane petrecute la Râmnicu Vâlcea. Vicecampioane mondiale alături de reprezentativa Spaniei, Marta si Alicia au petrecut o perioadă îndelungată în oraşul nostru, ceea ne nu poate decât să reprezinte un sentiment de bucurie pentru noi, acest fapt însemnând că la Râmnicu Vâlcea este un mediu propice performanţei.
Totodată, la performanţele enumerate mai sus a contribuit şi experienţa goalkeeper-ului Marta Zderic Batinovic, câştigătoare a Ligii Campionilor alături de Buducnost Podgorica, fiind o altă sportivă de care ne despărţim în acest final de sezon. Ne bucurăm că am colaborat cu succes cu o jucătoare scandinavă, norvegianca Maren Aardahl. Jucătoarea s-a simţit foarte bine în oraşul nostru şi la echipa noastră, SCM Râmnicu Vâlcea, aceasta fiind primită cu braţele deschise atât de colegele sale, cât şi de fanii echipei. Maren a fost dorinţa tehnicianului Florentin Pera de a fi transferată la echipa noastră. ”Nordica” a răsplătit încrederea oferită cu prestaţii foarte bune pe durata sezonului, fiind desemnată în ancheta ProSport cea mai bună apărătoare a sezonului recent încheiat.
Pe această cale îi mulţumim şi preparatorului fizic, Liviu Dumitru, pentru aportul adus echipei în acest sezon.”, potrivit mesajului oficialilor SCM Rm. Vâlcea. În aceeaşi postare, SCM a prezentat o parte din gândurile  celor care pleacă de la club.

Pera: „Au fost 3 ani foarte buni pentru mine la Vâlcea, în care am câştigat tot ce se putea în România”

Florentin Pera: „Mă bucur că am avut oportunitatea de a antrena la Vâlcea, în oraşul cu cea mai mare tradiţie din handbalul feminin românesc. Au fost 3 ani foarte buni pentru mine la Vâlcea, în care am câştigat tot ce se putea în România: campionatul, cupa şi două Supercupe. De asemenea, am ajuns cu SCM în sferturi şi optimile de finală ale Ligii Campionilor în ultimele două sezoane. Toate aceste rezultate au fost obţinute cu foarte multă muncă, sacrificii şi nu ar fi fost posibile fără sprijinul tuturor jucătoarelor care au fost la Vâlcea în aceasta perioadă, staff-ului tehnic şi medical, conducerii şi sponsorilor. O menţiune specială este pentru Primăria Rm. Vâlcea, care a asigurat condiţiile necesare performanţei. Totodată, ţin să mulţumesc domnului primar Mircia Gutău, care pe lângă susţinerea financiară, a fost trup şi suflet alături de echipă şi a trăit emoţiile fiecărui meci important alături de noi. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că echipa a avut parte de cei mai sufletişti suporteri, care vor rămâne în sufletul meu”.

„Totul a fost magic pentru noi”

Marta Lopez și Alicia Fernandez: ”Au fost 4 ani foarte speciali pentru noi şi mereu vor rămâne în inimile noastre. Am câştigat trofee împreună, am savurat acele clipe în Sala Traian, alături de voi. Totul a fost magic pentru noi şi sperăm că v-aţi bucurat de aceste momente la fel de mult ca şi noi. Suntem recunoscătoare şi vă mulţumim mult pentru sprijinul vostru, al tuturor şi suntem mândre că am făcut parte din acest colectiv, din această tradiţie a municipiului Râmnicu Vâlcea. Mulţumim în special Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru că a fost alături de echipă şi vouă, fanilor, pentru cum ne-aţi susţinut în cei patru ani. Cu siguranţă, ne vom revedea anul viitor în Sala Traian şi va fi un moment special”.

„Sunt mândră şi bucuroasă pentru tot ce am reuşit aici”

Marta Batinovic: „Vreau să vă mulţumesc pentru tot, tuturor, clubului, municipalităţii, suporterilor! Sunt aici de doi ani, în acest an am câştigat Cupa României şi SuperCupa, am terminat campionatul pe locul 3, a fost un sezon foarte dificil pentru toată lumea, datorită pandemiei. Am venit la Vâlcea după o perioadă de sarcină şi nu mi-a fost uşor să schimb ţara, am venit aici cu familia, cu copilul. Am avut evoluţii bune, dar şi mai puţin bune, cine mă cunoaşte ştie că în fiecare clipă am dat 100% din ce puteam în momentul respectiv. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru momentele petrecute aici, în cei doi ani, sunt mândră şi bucuroasă pentru tot ce am reuşit aici”.

„A fost un sezon foarte dificil din cauza pandemiei”

Maren Aardahal: „Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că m-aţi acceptat cu căldură, atât în club cât şi în oraş, încă din prima zi. A fost un sezon foarte dificil din cauza pandemiei şi cel mai mare regret este că nu am avut posibilitatea să întâlnesc fanii, că nu am putut să jucăm alături de ei în Sala Traian. Vă doresc mult succes în sezonul viitor şi sper că ne vom revedea în curând”.

Vă mulţumim!

„La finalul unui sezon încununat cu trei medalii, este momentul să adresăm mulţumiri antrenorului principal FLORENTIN PERA, preparatorului fizic LIVIU DUMITRU şi jucătoarelor ALICIA FERNANDEZ, MARTA LOPEZ, MAREN AARDAHL şi MARTA BATINOVIC pentru tot ce au făcut şi realizat la SCM RÂMNICU VÂLCEA. Suntem recunoscători şi fericiţi că aţi făcut parte din echipa noastră şi vă mulţumim pentru aportul adus la performanţele obţinute pe plan naţional şi internaţional. Vă mulţumim şi vă urăm să aveţi parte de tot ce este mai frumos în viaţă.”, urează SCM celor şase.

Facebook Comments