Primăria Călimăneşti prelungeşte termenul de acordare a facilităţilor la plata impozitelor restante

A fost prelungit termenul de acordare a facilităţilor la plata obligaţiilor bugetare restante pentru locuitorii şi mediul de afaceri din Călimăneşti, potrivit unui anunţ al Primăriei Călimăneşti.

0

„La iniţiativa primarului  Florinel Constantinescu, Consiliul Local a aprobat modificarea HCL nr. 95/14/26.11.2020 privind aprobarea anulării accesoriilor în cazul obligaţiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020, datorate bugetului local al Oraşului Călimăneşti, în sensul prelungirii termenului de acordare a acestor facilităţi până la data de 31 ianuarie 2022.
Hotărârea are în vedere prelungirea aplicabilităţii unor instrumente care să protejeze mediul de afaceri şi sistemul economic şi totodată care să stimuleze conformarea la plată a debitorilor care înregistrează debite restante la data de 31 martie 2020, în contextul actual al dificultăţilor financiare cu care se confruntă contribuabilii afectaţi direct sau indirect de criza SARS-CoV-2, ţinând cont de faptul că obligaţiile accesorii îngreunează plata acestor obligaţii.
Procedura se aplică pentru toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, unităţi administrative teritoriale ori instituţii publice care la data de 31 martie 2020 inclusiv au obligaţii bugetare principale restante către bugetul local al Oraşului Călimăneşti.”, precizează comunicatul remis presei.

Facebook Comments