Importanța unui raft metalic într-un magazin

Raftul metalic – cât de important este acesta în organizarea unui magazin? Un raft metalic poate părea un simplu obiect de mobilier și de multe ori nu primește importanța cuvenită. Fie că este vorba despre depozitare la vedere, fie de depozitarea în magazii, rafturile sunt foarte importante, întrucât ajută la o mai bună organizare și expunere a produselor.

0

Mai mult decât atât, știai că astfel de rafturi sunt indispensabile din afacerile de tip HoReCa sau din marile lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri de peste tot din lume?

Iată care sunt câteva dintre principalele motive pentru care rafturile sunt indispensabile:

  • Asigură o bună organizare a produselor. Datorită rafturilor metalice, produsele pot fi organizate pe categorii, branduri, prețuri, astfel încât consumatorul să poată parcurge mai ușor magazinul și să găsească produsele de interes mult mai repede.
  • Datorită caracteristicilor speciale, pot fi depozitate pe rafturi produse din categoria grea, fără a cauza pagube materiale. Rafturile sunt concepute în așa fel încât să permită așezarea pe rafturile de jos a produselor de greutate mare, iar pe verticală produse de greutăți medii și mici, astfel încât produsele de o mai mare greutate nu reprezintă un risc pentru client.
  • Pot fi vopsite în culori personalizate pentru fiecare magazin în parte. Dacă vrei să dai o notă personală amenajării interioare, află că rafturile au margini care pot fi vopsite după bunul plac, pe o paletă generoasă de culori RAL.
  • Economie de spațiu. Alegând să poziționezi marfa pe astfel de rafturi, automat salvezi loc prețios în magazin. Niciun client nu își dorește să intre într-un magazin îngust, în care deplasarea se face cu dificultate. Este important ca magazinul să fie aerisit, iar produsele să fie expuse corespunzător. Pe astfel de rafturi metalice fiecare produs are locul lui, iar categoriile de produse sunt diferențiate cu ușurință de către clienți.

Ce rafturi metalice să alegi pentru organizarea magazinului?

Rafturile metalice îți pot salva afacerea, întrucât reușești să livrezi clientului exact ceea ce dorește să vadă în spațiul de vânzare. În funcție de tipul produselor pe care le vinzi, poți opta pentru diverse tipuri de rafturi metalice:

  • Rafturi de perete – dacă nu dorești să pui rafturi doar în dreptul pereților, poți improviza utilizând două rafturi spate în spate, creând astfel efectul unui raft cu două fețe.
  • Rafturi pentru colțuri – pentru a nu face rabat de spațiu, poți alege chiar și rafturi pentru colțuri.
  • Rafturi cu polițe – pentru produsele care pot fi așezate în linie, cel mai des sunt folosite rafturile cu polițe de diferite dimensiuni și adâncimi. Acestea permit expunerea unui număr mare de produse, iar stocul produsului la raft poate fi actualizat în permanență cu ușurință, evitând astfel și rupturile de stoc care pot apărea în cursul zilei. Acest tip de rafturi este ales în supermarketuri și hipermarketuri, întrucât așezat în linii, pe lângă o bună expunere a produselor, creează și culoare de trecere pentru clienți, generând astfel și un flux al magazinului.
  • Rafturi cu cârlige – dacă deții un magazin în care comercializezi produse ce au nevoie de expunere prin agățare, rafturile cu cârlige sunt exact ce ai nevoie.

Desigur că în orice magazin poți opta pentru diverse tipuri de rafturi, nu este nevoie să te limitezi asupra unui singur tip. Astfel te asiguri că ocupi tot spațiul necesar pentru expunere și că prezinți în mod corespunzător fiecare tip de produs, fără a fi înghesuit sau fără a fi limitată expunerea din cauza dimensiunii sau a altor produse învecinate.

Există o adevărată selecție de rafturi în piață, special create pentru orice tip de afacere. Însă atunci când faci alegerea asupra unui anumit distribuitor pentru rafturi, trebuie să te asiguri că există în primul rând calitate.

Este important să alegi produse certificate TUV, CE și EN ISO 9001. Faptul că produsul este certificat nu trebuie să te sperie, nu înseamnă că produsele au prețuri foarte ridicate, ci doar îți indică faptul că sunt calitative.

Poți alege de asemenea rafturi metalice ieftine și de calitate. Ideea că un produs este calitativ doar dacă este scump este greșită, tocmai de aceea este important să cunoști întâi caracteristicile de bază ale produsului, apoi să concluzionezi dacă raportat la calitate, prețul este prea ridicat.

Facebook Comments