Deputatul Oteşanu: „După un an şi jumătate de guvernare a teribilei drepte politice, situaţia atragerii de fonduri europene este critică”

Daniela Oteşanu, deputat PSD de Vâlcea, critică actuala guvernare pentru situaţia în care se află Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, împotmolit, actualmente, în negocieri cu UE şi cere soluţii rapide pentru rezolvarea acestei situaţii.

0

„După un an şi jumătate de guvernare a teribilei drepte politice, situaţia atragerii de fonduri europene este critică. În trei rânduri s-au întors de la Bruxelles aşa cum au plecat, cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în braţe, neacceptat de Comisia Europeană.
România a intrat în criză de timp şi riscă (Doamne fereşte) pierderea unor sume importante alocate prin acest program. Acest lucru se datorează autosuficienţei şi aroganţei guvernanţilor. Au refuzat orice idee venită din partea opoziţiei, au refuzat dezbaterea în Parlament, au sfidat pe toată lumea, iar rezultatul până acum este unul sumbru. Pare un plan schiţat pe colţul mesei, din care lipsesc o serie de proiecte importante pentru ţară, cum ar fi: ajutoare concrete pentru IMM-urile afectate grav de pandemie; centre medicale aproape de cetăţeni, pentru îmbunătăţirea accesului la serviciile medicale; dezvoltarea de secţii ATI suplimentare şi formarea personalului medical specific; fabrici de producţie de alimente sănătoase în România; tehnologii moderne şi verzi în fabricile româneşti şi multe altele. Nu-mi face nicio plăcere să observ aceste lucruri pentru că ele se răsfrâng asupra tuturor românilor. Nu menţionez aceste fapte pentru că sunt în opoziţie, ci pentru că sunt îngrijorată.
Iată de ce Guvernul este obligat să găsească urgent soluţii pentru redresarea economică şi pentru a ieşi din situaţia penibilă în care a ajuns, după ce a amăgit populaţia că va vărsa în România sacul cu bani europeni”, potrivit parlamentarului social-democrat.

Facebook Comments