Deputatul Cazan a luat parte la primul eveniment despre rolul bibliotecii în creşterea calităţii vieţii în satele şi comunele din România

Deputatul Laurenţiu Cazan a participat recent la un eveniment dedicat rolului pe care bibliotecile publice îl au ca mijloace de comunitare şi de cunoaştere. Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Locală Pietrari din judeţul Vâlcea şi a avut ca scop identificarea resurselor în comunităţi, la nivel local, naţional şi internaţional, care să fie investite pe termen mediu şi lung în bibliotecile publice din România.

0

„Bibliotecile publice reprezintă locurile în care locuitorii dintr-o comunitate au şansa de a se dezvolta, de a învăţa şi de a-şi îmbogăţi orizontul de cunoaştere. Îmi aduc aminte cu drag de momentele din copilărie în care mergeam la bibliotecă şi împrumutam cărţi, citeam şi mă pierdeam în lumea personajelor şi noilor informaţii. Îmi doresc ca toţi copiii din România să experimenteze acest lucru, astfel că susţin parteneriatele durabile cu mediul guvernamental, care stau la baza dezvoltării bibliotecilor”, a declarat deputatul PNL.
Alături de Laurenţiu Cazan, la eveniment au participat secretarii de stat Iulia Popovici şi Corina Atanasiu, directorul British Council România, Nigell Bellingham, reprezentanţi ai diferitelor organizaţii şi fundaţii din domeniul educaţiei, deputaţii Cătălin Teniţă şi Marian Lazăr, primarul comunei Pietrari, Nicolae Moraru, bibliotecarul din Pietrari, Crina Popescu, reprezentanţi ai bibliotecilor judeţene din Vâlcea şi Dâmboviţa şi tineri din cluburile tehnice şi digitale ale Bibliotecii Publice Pietrari.

Atuurile Bibliotecii Pietrari

Biblioteca gazdă din Pietrari este una dintre cele mai inovative biblioteci publice rurale din ţară. Serviciile ei au fost recunoscute în 2014 prin obţinerea Premiului EIFL pentru Inovaţie şi prin faptul că au inspirat un program naţional cum este CODEKids. În prezent, biblioteca din Pietrari implementează proiectul „Books not Bullying”, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, găzduieşte un club de robotică, deţine şi pune în slujba comunităţii imprimante 3D, oferă acces la diverse servicii digitale şi online, pe lângă organizarea de evenimente, instruiri şi ateliere pe diverse subiecte de interes pentru locuitorii comunei.
Biblioteca a construit şi o bancă de seminţe locale foarte utilă agricultorilor din zonă, având şi o colecţie de cărţi, reviste şi alte materiale informative offline şi online care acoperă nevoile copiilor, adolescenţilor, dar şi ale adulţilor şi seniorilor comunei.

Facebook Comments