Paşi spre normalitate: fără mască de protecție pe plajă, la munte ori bazinele de înot de la 1 iunie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat vineri că se are în vedere renunțarea la masca de protecție pe plajă, la munte, la sălile de sport și bazinele de înot de la 1 iunie. Declaraţiile aun fost făcute chiar înaintea ședinței comitetului interministerial care va discuta măsurile de relaxare.

0

„Noi am trimis deja propunerile. Fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte. (…) Este vorba de măsuri legate de portul măștii și de evenimente”, a declarat Lucian Bode, citat de Hotnews.ro. Ministrul a specificat faptul că este vorba despre renunțarea la masca de protecție „pe plajă, în vârful muntelui, la centrele de fitness și la bazinele de înot”.

Lucian Bode a ţinut să precizeze că, în acest moment, nu ma există nicio localitate carantinată în România, iar numărul de persoane vaccinate este în creștere. Chiar şi aşa, ministrul spune că unele restricţii vor rămâne în vigoare, iar, în ceea ce priveşte organizarea unor evenimente, cum ar fi nunţi ori botezuri, acestea vor fi permise în anumite condiții.

Reamintim că joi, 6 mai, premierul Florin Cîțu a anunţat că relaxarea restricțiilor va fi făcută în două etape, de la 1 iunie și de la 1 august.

Facebook Comments