Scandalul de la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești continuă, managerul, acuzat că face gărzi ilegale

Noi informații ies la iveală în scandalul de la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești-Vâlcea, unde managerul Edward Stanca a fost înregistrat în timp ce i se adresa cu injurii unei angajate. Colegi de breasă ai lui Stanca spun că acesta face gărzi plătite ca medic psihiatru deși nu are pregătire de specialitate în domeniu, fiind medic generalist.

0

  Edward Stanca spune însă că legea îi dă voie la astfel de gărzi: ” OMS 870/ 2004 modificat  îmi permite să fac gărzi dacă numărul  de medici specialiști angajați într-o unitate este sub patru. La Spitalul de Psihiatrie Drăgoești sunt numai doi. În plus, pacienții suferă și de afecțiuni generale, nu doar psihiatrice”, spune acesta.  Stanca a  mai  adăugat că spitalul se confruntă cu o penurie de medici, iar la concursurile organizate de-a lungul timpului  s-au înscris ”doar asistenți din școlile minunate  de la Vâlcea”.  El a mai adăugat că pe o gardă încasează circa 300 lei. Întrebarea este însă din ce motiv, la Drăgoești, nu sunt aduși  pentru gărzi, medici de specialitate din exterior?

Într-o înregistrare publicată de Ziarul de Vâlcea, managerul o amenință pe o angajată  cu bătaia : Handicapato! Bagă-ți mințile în cap, că te joc în picioare!” , și face referiri și la fiica acesteia:   „Pe fie-ta o dau la albanezi, să ți-o …”. Șeful spitalului nu neagă veridicitatea înregistrării, dar spune că, între timp, s-a împăcat cu angajata. În  urma acestor dezvăluiri, Edward Stanca s-a  autosuspendat din funcție, iar forul tutelar, Consiliul Județean Vâlcea, a demarat o anchetă.  Stanca conduce  Spitalul de Psihiatrie Drăgoești din anul 2005.

Facebook Comments